home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Padok bibliai idézetekkel
Tóth Lívia
2015.12.07.
LXX. évf. 48. szám
Padok bibliai idézetekkel

Zentán, az Omega Közösségi Házban alkalmi ünnepség keretében átadták azokat az utcai padokat, amelyeket a város lakosságának készítettek.

A nyersanyagot az önkormányzati pályázaton nyert eszközökből szerezték be, a kivitelezéshez pedig a közösség tagjai a saját munkájukat adták hozzá. Az eseményen jelen volt Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács tagja.

— Nagy szeretettel és majdnem egy évig tartó tevékenységgel alkottuk meg ezt a nyolc padot — mondta Szénási Oszkár, az Omega Közösségi Ház vezetője. – Arra gondoltunk, hogy a környezetünkben vannak idős személyek, akik még szívesen elmennek a piacra, vagy azokra a helyekre, ahol emberekkel találkoznak, de ha elfáradnak és szeretnének megpihenni, nem tehetik, mert a köztereinken nincsenek padok. Elsősorban nekik szeretnénk kedveskedni, de természetesen mindenki másnak is, aki igénybe veszi ezeket az ülőalkalmatosságokat.

A padokat Barát Kálmán tervezte, a hegesztés Boros Gyevi József keze munkáját dicséri, a gyalulást mi vállaltuk be. A támlákat a Bibliából vett idézetek díszítik — hat padon magyar, kettőn pedig szerb nyelven. Olyan szövegeket választottunk, amelyek az emberi kapcsolatokra utalnak. Például: Mások javát is nézzétek, ne csak a magatokét (Filippi 2:4), Mindenkinek saját magáért kell felelősséget vállalnia (Pál levele a galatákhoz 6:5), Nagyobb boldogság adni, mint kapni (ApCsel.20,35.) A vésést is megpróbáltuk kézzel csinálni, de aztán inkább Nestor Čobanovra bíztuk, aki az üzemében ingyen elvégezte ezt a fontos munkát. Ígérjük, hogy a padokat a kihelyezésük után időnként átfestjük, és reméljük, deszkát nem kell majd rajtuk cserélni.

Szánási Oszkár arról is beszélt, hogy az Omega Közösségi Házban kéthetente tartanak foglalkozásokat a különböző korosztályú gyermekeknek és fiataloknak. Az alsósokkal játékos módon Bibliai történeteket dolgoznak fel, a felsősöknél inkább az önismeretre, a személyiségfejlesztésre fektetik a hangsúlyt, a középiskolásokkal viszont komolyabb Biblia-tanulmányozást végeznek.

Az est a magyarországi Andelic Jonathan Jota énekes, dal- és zeneszerző fellépésével fejeződött be, közreműködött Süveges Dániel.



















Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..