home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Őseink emlékére
Martinek Imre
2016.08.14.
LXXI. évf. 32. szám
Őseink emlékére

Az al-dunai Sándoregyháza (Ivanovo) volt a házigazdája a sorrendben második alkalommal megszervezett, Őseink emlékére elnevezésű, Dél-bánáti magyar-székelymagyar kézimunka- és kézműves-kiállításnak. Az eseményre augusztus 14-én került sor a Žarko Zrenjanin Művelődési Ház előcsarnokában.

A Bonnáz Sándor Magyar Művelődési Egyesület főszervezésében megvalósuló találkozóra a régióban megszólított települések közül, a helybéliek mellett Kevevára, Hertelendyfalva, Székelykeve, valamint a torontálvásárhelyi Pipacs Nőegylet, illetve a Magyar Művelődési és Művészeti Központ küldtek képviseletet. A szerb és a magyar himnusz intonálását követően az egybegyűlteket - a kiállítókat, a szervezésbe besegítőket, a támogatókat... Cvetánovity Katalin, a szervező egyesület jegyzőkönyvvezetője, az asszonycsoport pénztárosa köszöntötte. Az alkalmi műsort lekerekítve az egyesület kórusa népdalcsokrot adott elő, Almási Júlia tanárnő felkészítésében. A kiállított mintapéldányokból, aprósüteményekből, kalácsokból és különböző házi készítésű konyhai remekekből az érdeklődők a művelődési ház környékén felállított elárusító standokról válogathattak.

Az esemény részletes beszámolóját augusztus 24-én, lapunk Bánáti Újság mellékletében olvashatják.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..