home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Oroszország–Szaúd-Arábia 5:0 (2:0)
Tóth Tibor
2018.06.14.
LXXIII. évf. 24. szám
Oroszország–Szaúd-Arábia 5:0 (2:0)

A csoport, 1. forduló

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Pitana (argentin).

Gólszerzők: Gazinszkij a 12, Cserisev a 43., a 91, Dzjuba a 71., Golovin a 94. percben.
Oroszország: Akinfejev – Mário Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov (Kuzjajev), Dzagojev (Cserisev), Golovin – Szmolov (Dzjuba).
Szaúd-Arábia: al-Majuf – al-Breik, Oszama Havszavi, Omar Havszavi, al-Sahrani – Otajf (al-Muvallad), al-Dzsasszim, al-Faradzs – al-Sehri (Bahebri), al-Davszari, al-Szahlavi (Assziri).

Gólzáporos mérkőzéssel kezdte a világbajnokságot a házigazda orosz együttes, akiket még egyik legjobbjuk, Dzagojev sérülése sem zavart meg.

A gólgyártást Gazinszkij kezdte, aki fejjel vette be a szaúdiak kapuját, majd a félidő végéig még a Dzagojev helyére beállt Cserisev is feliratkozott a góllövők listájára.

A folytatásban még három gólt láthatott a közönség. Dzjuba, beállása után alig egy perccel fejelt gólt, majd a rendes játékidő letelte után előbb Cserisev egy szépségdíjas, külsővel szerzett góllal duplázott, majd Golovin szabadrúgásból állította be a végeredményt. Az 1996-ban született Alekszandr Golovin az orosz válogatott első olyan gólszerzője világbajnokságon, aki a Szovjetunió 1991-ben bekövetkezett felbomlása után született.

A csoport másik mérkőzésén Uruguay és Egyiptom csap össze.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..