home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
A szennyvízhálózat bővítése Horgoson
Nyúl Sámuel
2024.04.26.
LXXIX. évf. 17. szám
A szennyvízhálózat bővítése Horgoson

Horgoson, a Nyírfa utcába kezdődtek meg a szennyvízhálózat bővítési munkálatai a Kenderes (Vasiljevo) településrészen. A beruházás megkezdése alkalmából a helyszínre látogatottt Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester és Nebojša Rakić polgármester-helyettes, akiket Dušan Glišić, a Tisza Menti Vízművek Kft. igazgatója fogadott a munkaterületen.

A község területén Magyarkanizsa mellett Horgos rendelkezik szennyvíztisztítóval. A magyarkanizsai szennyvíztisztító kapacitásának a növelését befejezték, így a város több mint 95 százalékát lefedhették csatornahálózattal. Most Horgosra értek a fejlesztéssel, ahol szintén van értelme a hálózatbővítésnek. A településnek eddig nagyjából 40-45 százaléka volt lefedve csatornahálózattal. Ha ez a projektum befejeződik, akkor a lefedettség meghaladja a 75 százalékot. A horgosi projektet a tartományi nagyberuházási igazgatóság támogatja 250 millió dinárral, így az önkormányzatnak nem kell önrészt biztosítania. A munkálatok nagyjából másfél év alatt fejeződnek be.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondása szerint a lakosok már igényelték, hogy a településnek ezen a részén is kezdődjenek meg a munkálatok. Reméli, hogy azok befejezése után nagyon sokan csatlakoznak majd a csatornahálózatra. 

Fényképezte: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..