home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Májusi hétköznapok Muzslyán
Borbély Tivadar
2016.05.24.
LXXI. évf. 20. szám
Májusi hétköznapok Muzslyán

Tizedik festőtábor — Sikeres szakácsok— Második családfesztivál





Tizedik festőtábor

A Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK) tagjai a Muzslai Petőfi Sándor MME nyári színpadán megtartották a sorrendben tizedik, jubileumi MAKKolorit elnevezésű festőtáborukat. Az egész napos eseményen mintegy harminc óbecsei, nagybecskereki, lukácsfalvi és muzslyai amatőr festőművész vett részt, aki csaknem negyven képet festett. Az alkotásokat a közeljövőben a művelődési egyesület és a Magyar Ház nagytermében teszik majd közszemlére. Az idei festőtábor lebonyolításában közreműködött a helybeli Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete is.

Sikeres szakácsok

A Zentán megrendezett XV. Birkanyíró és -pörköltfőző versenyen a muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének tagjai — név szerint Zónai Edvárd, Maron Janó és Bíró István — a birkapörköltfőző versenyen két aranyérmet és egy bronzserleget érdemeltek ki. A rendezvény szervezői tarka művelődési műsort is készítettek, melyben bemutatkoztak a muzslyai és a lukácsfalvi kancsikások, valamint a hagyományápolók két zenekara is. A szorgos kezű muzslyai asszonyok az odalátogatóknak nagyanyáink hagyatékából őrzött kézimunkák és régi tárgyak kiállításával kedveskedtek.





Második családfesztivál

A muzslyai Don Bosco Családok Egyesületének tagjai — a Szűz Mária neve templommal és plébániával, az Emmausz Fiúkollégiummal, valamint a Szent Márton Borkedvelők Egyesületével karöltve — másodízben rendeztek családfesztivált. A vendégeket és a helybeli híveket a Mária neve templomban megtartott szentmisén Msgr. dr. Német László nagybecskereki megyés püspök és paptestvérei köszöntötték, ami után ft. Mellár József törökbecsei esperesplébános A család helyzete a mai világban, dr. Magyar Lóránt diakónus Az elveszett érzelmek nyomában, Msgr. Gyuris László nagybecskereki plébános pedig Az irgalmasság a családban címmel tartott előadást. A legfiatalabbaknak ezúttal is szerveztek oratóriumot, melynek keretében az animátorok a gyerekeknek ötletes és érdekes kézműves-, ügyességi és játékos foglalkozást tartottak. A délután folyamán felléptek a helybeli Don Bosco ifjúsági kórus és zenekar lelkes fiataljai is, az egész napos esemény pedig a Segítő Szűzanya tiszteletére szervezett körmenettel és májusi ájtatossággal ért véget. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..