home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Halszálkafonat öt lépésben
Gyurkovics Virág
2016.02.22.
LXXI. évf. 7. szám
Halszálkafonat öt lépésben

A hosszú haj szép, de ápolása időigényes. Ha unjuk már kiengedve viselni, lófarokba, kontyba pedig nem szívesen kötjük, akkor érdekesebbé tehetjük egy egyszerű fonattal. A klasszikus háromtincses fonás helyett most néhány egyszerű lépésben megmutatjuk, hogyan készítsünk halszálkafonatot.

A mozdulatsort begyakorolva ez szinte semmivel sem tart tovább, mint a hagyományos változat, és ha ügyesek vagyunk, így sokkal mutatósabb lehet a hajunk.

1. Megfésüljük a hajunkat, és kettéválasztjuk. Amikor magunknak készítjük a fonatot, sokkal inkább kézre esik, ha oldalara húzzuk, így az eredmény is szemből fog látszani.

2. A jobb oldali copf külső széléből a mutatóujjunkkal egy vékony tincset leválasztunk, és a hüvelykujjunkkal a bal oldalhoz toljuk.

3. A következő vékony tincset a bal oldali copf külső feléről választjuk le, és a jobb oldalhoz tesszük.

4. Ezt a mozdulatsort addig ismételjük, amíg a fonatunk el nem éri a kívánt hosszt, majd a végén egy hajgumit kötünk rá.

5. A kész fonatot a kezünkkel megigazítjuk, a körmünkkel egy kicsit belenyomkodunk, hogy a tincsek egyenletesebbek legyenek, és már készen is vagyunk.


Szerda Zsófi felvételei


Tipp: A fonatunkat azzal variálhatjuk, hogy milyen vastagságú tincseket választunk le a széléről. Ha csak néhány percünk van indulás előtt, ne fonjuk végig a hajunk teljes hosszát, csak az első néhány centit, amíg ki nem rajzolódik a minta. A hajunk többi része maradjon sima.


Kattints az alábbi képre, és tekintsd meg a szerző adatlapját is:
Gyurkovics Virág

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..