home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Hagyomány teremtődött
Tomek Viktor
2006.09.13.
LXI. évf. 37. szám
Hagyomány teremtődött

A látogatók meg is vásárolhatták a kiállított tárgyakat - Szabó Attila felvételeSzeptember 7-én megnyílt a III. Topolya Expo és Bácska Land elnevezésű általános vásár és mezőgazdasági élelmiszeripari kiállítás Topolyán, a Mezőgazdasági Iskola udvarában. A V-Land kft. által szervezett vásár...

A látogatók meg is vásárolhatták a kiállított tárgyakat - Szabó Attila felvétele

Szeptember 7-én megnyílt a III. Topolya Expo és Bácska Land elnevezésű általános vásár és mezőgazdasági élelmiszeripari kiállítás Topolyán, a Mezőgazdasági Iskola udvarában. A V-Land kft. által szervezett vásár egy határokon átnyúló rendezvény, amely alkalmat kínál a régió termelőinek és vállalatainak a bemutatkozásra, ismerkedésre, és szakmai kapcsolatok kialakítására. A négy napig tartó vásáron több mint 150 kiállító vett részt Magyarország, Bulgária, Bosznia, Szlovákia és természetesen Szerbia képviseletében. A rendezvényre körülbelül 10 ezer látogató volt kíváncsi. A vásár egyik kiemelt célja, hogy a termelőket közelebb vigye a vevőkhöz.
Csütörtökön, a vásár első napján a mazsorettek és zenekar felvonulása után következett a rendezvény ünnepélyes megnyitója. Először Bábi Attila, Topolya polgármestere szólt az egybegyűltekhez, megköszönve a fővédnököknek, a Magyar Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak, a Tartományi Végrehajtó Tanácsnak, az ITD-Hungarynak, hogy lehetővé tették a rendezvény létrejöttét.
- Két évszázada rendeznek vásárokat környezetünkben, ami nem meglepő, hiszen Topolyán minden alapfeltétel adva van egy sikeres vásár megszervezéséhez: a könnyű elérhetőség, a megfelelő terület, és nem utolsósorban a hozzáértő közönség - fogalmazott a polgármester.
A megnyitón jelen volt Nagy Ferenc, Magyarország szabadkai főkonzulja, aki elmondta, hogy a félszáz magyarországi kiállító önmagáért beszél, és reményét fejezte ki, hogy ez a rendezvény segíteni fogja a két ország együttműködését, s ezért a rendezvényt Magyarország és Szerbia is támogatta. Egeresi Sándor, a vajdasági parlament alelnöke, az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta: neki mint topolyai és mint vajdasági polgárnak is külön öröm ez a rendezvény.
- Néhány évvel ezelőtt a barátaink megálmodták ezt a kiállítást, de azok közül, aki álmodott, valószínűleg senki nem gondolta, hogy máig több ezer ember meg fogja látogatni ezt a rendezvényt -- hangsúlyozta Egeresi Sándor. Hivatalosan Bojan Pajtiæ, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke nyitotta meg, mondván: a tartományi parlamentnek elsődleges feladatai közé tartozik több munkahelyet és jobb kereseteket biztosítani az embereknek, ugyanakkor egy olyan európai környezetet teremteni, amelyben az emberek becsületesen dolgoznak, és jól élnek.
- Ez a kiállítás nemcsak községi, hanem tartományi jelentőségű is, ezért támogattuk, és az is nagyon fontos, hogy a tavalyihoz képest bővült. Vajdaság ugyanis nemcsak Újvidék, de Topolya, Kishegyes, Szabadka, Zombor, Becse, Kanizsa, Ada is, és minden környezetben van fejlődési lehetőség, különösen olyanokban (amilyen Topolya), melyeknek valaha fejlett volt a gazdasága. E városnak jó a földrajzi fekvése is, hisz a Kelet- és Nyugat-Európát összekötő út mellett terül el - mondta Bojan Pajtiæ.
A Topolya Expo azért jött létre, hogy az újvidéki mezőgazdasági kiállítás mellett egy bizonyos űrt töltsön be, hiszen a tartományi fővárosban szervezett rendezvényen nem minden cég tud jelen lenni. A topolyai rendezvény lehetőséget nyújt kisebb vállalatoknak is a bemutatkozásra. A 150 kiállítónak a jelentős része az előző három Topolya Expón is rész vett, tehát úgy tűnik, hogy a rendezvény népszerűsége évről évre nő, és a kiállítás minden bizonnyal hagyományossá fog válni. A Topolya Expo keretében megszervezték az Üzletember-találkozó elnevezésű szemináriumot is - erről következő számunkban számolunk be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..