home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Fürödjön az élményekben!
Tóth Lívia
2012.02.22.
LXVII. évf. 8. szám
Fürödjön az élményekben!

- A szerző fotóiEz év januárjában vehette birtokába a nagyközönség a makói fürdőt, amelyet Hagymatikum névre kereszteltek. A létesítménynek Makovecz Imre csodálatos tervezésű épülete ad otthont. Már ezért is érdemes ellátogatni a ''hagyma városába” és eltölteni egy kellemes nap...

- A szerző fotói

Ez év januárjában vehette birtokába a nagyközönség a makói fürdőt, amelyet Hagymatikum névre kereszteltek. A létesítménynek Makovecz Imre csodálatos tervezésű épülete ad otthont. Már ezért is érdemes ellátogatni a ''hagyma városába” és eltölteni egy kellemes napot a gyógy- és termálvizes medencék világában. Hogy miért Hagymatikum? Az illetékesek magyarázata szerint olyan egyszavas nevet kerestek, amely útbaigazítja a vendéget, és azonnal tudja, a fürdőt melyik városban kell keresnie, a latin hangzású szóvég viszont hagyományt sugall. Az előkészületi munkálatokkal együtt a mintegy 3,6 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázatán. Sajnos, tavaly nyáron tűzeset is hátráltatta a munkálatokat, a feltörő lángokban leginkább a tetőszerkezet sérült meg.

A nevében és küllemében egyaránt megújult, 12 ezer négyzetméteres alapterületű komplexumot a Kossuth-díjas Makovecz Imre épületeire jellemző ívelt kupolák, kecses oszlopok, angyalkás ablakok és ragasztott fa tetőszerkezetek díszítik. A gyógyászati részlegben a makói termálvizet és a Maros gyógyiszapját hasznosítják, az élményfürdőben több medence és egy mesterséges barlang várja a látogatókat. A teret a hófehér oszlopok, teraszok, pálmafák, és égszínkék csempék mellett az az égbe törő életfa uralja, amely összeköti a lenti és a fenti világot, felette díszes rozetta-ablakon sugárzik a fény. A különleges hangulathoz a hatalmas üvegfelületek is hozzájárulnak. A kikapcsolódás és a szórakozás szaunákkal, HagyManó izgalmas gyermekbirodalmával, HagyMamma kedvező áru, finom ételekkel csalogató éttermével, korszerű öltözőkkel egészül ki. A beléptető rendszer is sajátos, a kapott műanyag karperec használatával vehetjük igénybe a különféle szolgáltatásokat.
Hogy mi volt az első benyomásunk a Hagymatikumról, amit a fürdők fürdőjeként hirdetnek? Egy kicsit úgy éreztük, a tartalom alárendelődött a valóban csodálatos és lélegzetelállítóan gyönyörű épületnek, amit mindenképpen érdemes megnézni. A mai gazdasági helyzetben az sem elhanyagolható tényező, hogy a belépődíj nagyobb, mint a vajdaságiak által közkedvelt egyik határ menti település fürdőjében, és a szauna használatáért is külön kell fizetni. Az érdeklődők, mielőtt útra kelnének, hogy megfürödjenek a reklámok által kínált élményekben, mindenről részletesen tájékozódhatnak a www.hagymatikum.hu honlapon.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..