home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Építkezés
Martinek Imre
2019.03.01.
LXXIV. évf. 9. szám
Építkezés

Torontálvásárhelyen, a református templomban, a pár hónappal ezelőtt (újra)indított felújítási munkálatok helyszínét, illetve a tervezet alakulását kaptuk lencsevégre, Kikelet havának legelső napján.

Mottó: „Boldog az az ember — Uram —, akinek te vagy az ereje, aki a te utaidra gondol.” (Zsoltárok 84,6)

 

Építkezés. Hosszadalmas és szinte mindig meg mindenhol fájdalmas vállalkozás. Pontosabban folyamat. Saját ütemmel, keretekkel, belső őrlődésekkel és a kispadról bekiabálók vonatkozó megjegyzéseivel. Kiváltképpen akkor, amikor a sokadik rápillantásra is káosz-szerű az egész.

Torontálvásárhelyen, a református templomban, a pár hónappal ezelőtt (újra)indított felújítási munkálatok helyszínét, illetve a tervezet alakulását kaptuk lencsevégre, Kikelet havának legelső napján. Mellőzve ugyan mindennemű kozmetikázást, mégis töretlen hittel és bizalommal: a kereken kétszázhúsz esztendővel ezelőtt (1799. május 12-én) létrehívott református egyházközség 1838-ban újjáformázott templomának sorsát a szépemlékű telepes és templomépítő ősök kései leszármazottjai is szívükön viselik.

Még több kép, a szerző felvételei!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..