home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
ByeAlex, a kislány
Zvekán Péter
2017.09.17.
LXXII. évf. 37. szám
ByeAlex, a kislány

Azt hiszem, baj van. Elindult Magyarországon az X-Faktor, mely valahogy egy kicsit mindig gyengére sikeredik.

Most sincs ez másképp, a zsűri kiválasztása pedig nem könnyíti meg a dolgot. A mentorok az idén Puskás Peti, Radics Gigi (talán az egyetlen, akinek helye van az asztalnál), Gáspár Laci (talán a mókássága miatt szeretik) és ByeAlex, a kislány.

A jó ég tudja, hogy a szerkesztőknek mi játszódott le a fejükben, amikor az első adást levetítették a tévében, de az rossz volt. Az X-Faktornak arról kellene szólnia, hogy jönnek-mennek az énekesek, van, aki jól, és van, aki rosszul teljesít. Vannak a próbálkozók között olyanok is, akik viccesek, olyanok, akiket hallgatva rosszul érezzük magunkat, és olyanok is, akik annyira jók, hogy az hihetetlen. Ehhez kapcsolódik egy-egy énekes élettörténete, mely esetenként valami pluszt ad az embereknek, mert ilyenek vagyunk, szeretjük a hozzáadott tartalmat. Arra viszont a kutya sem kíváncsi, hogy ByeAlex mennyire számít lelki sérültnek. Hozzáteszem, ez a fickó nagyon fura alak. Volt alkalmam vele találkozni, és rögtön látszott, hogy nem mindennapi figura, no de ha szeretik, és kíváncsiak rá, akkor nekem le kell ülnöm vele interjút készíteni. Így van ez.

A műsorban akkor kezdődött a baj, amikor egy ByeAlex-hasonmás lépett a színpadra. Elkezdett énekelni, és nem igazán lehetett eldönteni, hogy ez komoly vagy esetleg csak trollkodás. A ziccer kihagyhatatlan volt, úgyhogy a mentorok el is kezdték piszkálni Alexet. Olyanokat mondtak például, hogy ő sem énekel jobban, mint a színpadon álló hasonmása. Az igazi gond viszont talán az volt, hogy a fiú saját szöveget hozott, méghozzá egy eléggé bugyutát, a zsűritagok pedig a Kedvesem című eurovíziós ByeAlex-dallal kezdték összehasonlítgatni. Ezután körülbelül tíz percig azt kellett néznünk, hogy teljesen mindegy, ki próbálkozik a színpadon, Alex szemében lassan könnyek jelennek meg. Gáspár Laci a fellépők közötti szünetekben azt kérdezgette, hogy mi a baj, majd nem sokkal később Alex elhagyta a stúdiót. Értem én, nyilván nagyon nehéz önbizalomhiánnyal, lelki betegként ott ülni, de hát, uram, ön ezért busásan meg van fizetve! Szóval nem tudom, miért is kellett ezt végignéznünk. Az X-Faktor első adása nekem volt kellemetlen! Miért süllyesztették ide ezt a műsort?

A cikket egyébként úgy írom, hogy közben még tart az X-Faktor. Ezt azért érzem fontosnak, mert az első benyomásaimat szeretném papírra vetni. Bevallom, régen csalódtam ekkorát egy tehetségkutatóban. Pedig szinte állandó jelleggel követem a világ más országaiban is futó efféle műsorokat. Mire ez a cikk megjelenik, már a második adáson is túl vagyunk. Remélem, az jobb lesz, mint az első...


A nyitóképen ByeAlex (fotó: Femcafe.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..