home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Borús Rózsa Emlékkonferencia Topolyán
Tóth Lívia
2015.11.15.
LXX. évf. 45. szám
Borús Rózsa Emlékkonferencia Topolyán

November 14-én Népszokások – Mentés másként elnevezéssel Borús Rózsa Emlékkonferenciát tartottak Topolyán. Az eseményt a Kiss Lajos Néprajzi Társaság és Topolya Község Múzeuma szervezte, támogatta a Szekeres László Alapítvány, a Domus–MTA és Topolya Község Önkormányzata.

A rendezvény koszorúzással kezdődött Borús Rózsa néprajzkutató sírjánál —aki éppen tíz esztendeje hunyt el —, majd a múzeumban dr. Szőke Anna, a Kiss Lajos Néprajzi Társaság elnöke és Gazsó Hargita, Topolya Község Múzeumának vezetője köszöntötte az előadókat és az érdeklődő hallgatóságot.

A konferencián – amelyről hamarosan beszámolót is olvashatnak a Hét Napban — Vojnits Tivadar, Utasi Mária, Kónya Sándor, dr. Silling Léda, dr. Klamár Zoltán, dr. Verebélyi Kincső, Vincze Klára, dr. Nyisztor Tinka, Gazsó Hargita és Szőke Anna tartott előadást.


Gazsó Hargita és Szőke Anna


Klamár Zoltán és Kónya Sándor


Nyisztor Tinka és Silling Léda


Verebélyi Kincső és Vincze Klára


Vojnits Tivadar


Utasi Mária és Szőke Anna

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..