home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Beszéljünk a nem túl jó dalokról!
Zvekán Péter
2017.07.24.
LXXII. évf. 29. szám
Beszéljünk a nem túl jó dalokról!

​​​​​​​Ferkó Csabi: Úgy néz ki, berúgtunk — Dallos Bogi: Rólunk

Ferkó Csabi: Úgy néz ki, berúgtunk

 

 

Már attól is kiráz a hideg, amikor meghallok egy olyan művésznevet, mint amilyen például Ferkó Csabi is. Aztán rájövök, hogy konkrétan Ferkó Csabáról van szó, aki eddig focista volt, és több magyar csapatban is játszott. Láthattuk profi, NB1-es labdarúgóként a Vasas és a Zalaegerszeg színeiben, illetve éveken át futballozott az MTK és a Tatabánya 7-es számú mezében. Persze ez nem volt elég: az emberek egy része valamiért úgy gondolja, hogy ami nem megy, azt erőltetni kell. Nos, mivel Csabi elég jól focizott, teljesen logikus lépés volt, hogy otthagyja a labdarúgást, és inkább rappelni kezd. Tiszta sor, ugye?

Na most, felmerül a kérdés, hogy mit lehet rapnek nevezni. Amit Csabi művel, az vajon rap-e? Be kell vallanom, ilyen stílust legutóbb a ’90-es évek magyar zenepiacán lehetett hallani, azóta sem. És szerintem jogosan, mert erre semmi szükség. Egyszerűen idejétmúlt az, amibe Csabi belevágott. Nincs ellenemre, ha valaki profilt vált: Curtis például Majka mellett szépen befutott, de érezhető, hogy abban van munka. Ferkó Csabi viszont egy vicc, és ezt valószínűleg ő maga is tudja, hiszen a következőket nyilatkozta a szerzeménye kapcsán: „A berúgtunk című új dalom témája az életszeretet, vadulás, őrjöngés. A számaim rólam szólnak, belőlem jönnek. A saját élményeimet dolgozzák fel, minden egyes sztori megtörtént velem. Imádok bulizni, imádok megőrülni, és a lehető legjobban élni az életet. Ezt az érzést szeretném átadni a zenémmel.” Átadni? De kinek???

A dallal kapcsolatban csak a megjelenés dátuma érdekes, hiszen 7. hónap 7-én, este 7 óra 7 perckor látott napvilágot: pontosan akkor, amikor az előadója is született, aki ezért futballkarrierje során évtizedeken át hordta mezén a bűvös 7-est. Mondjuk, ez valóban jó poén volt, a végeredmény azonban nem. Remélem, mielőbb a süllyesztőben végzi, vagy pedig összeszedi magát, és igazi zenét ad ki!
 

Dallos Bogi: Rólunk

 

Dallos Bogi neve azért zavaró, mert Magyarországon eleve van egy Bogi, akit már ismernek az emberek. Ez a névválasztás tehát nem hiszem, hogy a legjobb ötlet volt, viszont a lány egészen kitartóan próbálkozik. Kapott már egy Fonogram díjat is, valamint 2014-ben szerepelt A Dalban, mely műsorba egy igazán könnyen emészthető zeneszámot vitt magával, a We Allt. A mindössze húszéves énekesnő Épp most című, áprilisban megjelent első nagylemezével végre dalszerzőként is bemutatkozott, így született meg a Már nem zavar, a Méz és a Rólunk, melyről Bogi a következőket nyilatkozta: „Minden ember életében van egy olyan személy, akihez rengeteg szép emlék köti, ám a kapcsolat valamiért félresiklik… Mégis, ha később az utcán találkoztok, zavarba jössz, és azt érzed, bár sosem engedted volna el.”

Szuper. Nem akarok kötekedő lenni, de egy kicsit mégis muszáj. Hogy van az, hogy írok egy olyan dalt, amelyet nem tudok rendesen elénekelni? Ugyanabba a hibába esett, mint a kezdő gitárosok. Azt hiszik, attól lesznek jók, ha minél több gyors szólórészt játszanak — de persze ezt nem úgy csinálják, ahogy kell, és így rögtön le is leplezik magukat. Lehet, hogy velem van a baj, de Bogi túl sokat és túlságosan hajlítva akart énekelni. Számomra ez már túlzás. A videoklip fent van a világhálón, tessék megnézni, és lehet véleményt alkotni!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..