home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ajándékba semmit nem kapunk
Tomek Viktor
2008.05.21.
LXIII. évf. 21. szám
Ajándékba semmit nem kapunk

A Liberális Demokrata Párt támogatja a Magyar Koalíció jelöltjét MagyarkanizsánDr. Körmöczi László orvos, a Magyar Koalíció egyéni tartományi jelöltje a második fordulóban a Demokrata Párt jelöltjével száll ringbe. Dr. Körmöczit a második fordulóban a magyarkanizsai LDP, azaz Balla Lajos-Lac...

A Liberális Demokrata Párt támogatja a Magyar Koalíció jelöltjét Magyarkanizsán
Dr. Körmöczi László orvos, a Magyar Koalíció egyéni tartományi jelöltje a második fordulóban a Demokrata Párt jelöltjével száll ringbe. Dr. Körmöczit a második fordulóban a magyarkanizsai LDP, azaz Balla Lajos-Laci is támogatja. Dr. Körmöczi László lapunknak elmondta: a magyarkanizsai önkormányzattól az elmúlt négy évben egyetlen dinárt sem kapott a községi egészségház.
- Sok éve annak, hogy politikával kezdtem el foglalkozni. Fiatal koromban tevékenyen részt vettem a közéletben, az Ifjúsági Szövetségben, később, a történelmi VMDK alapító tagja voltam Magyarkanizsán. Majd következett egy kis szünet, mert nem voltam megelégedve azzal, ami a politikai színtéren történt, és a 90-es évek végén a VMSZ színeiben kezdtem el politizálni. Több alkalommal voltam a községi képviselő-testületben tanácsnok, a végrehajtó tanács tagja. 2002-től a Magyarkanizsai Egészségházat igazgatom.
* A 2004. évi választásokon a VMSZ vereséget szenvedett a községben. Mi volt ennek az oka, és mit gondol, mivel nyerték vissza a választók bizalmát?
- 2004-ben a VMSZ magyarkanizsai helyi szervezetében hatalmi torzsalkodás folyt, ami mélypontra juttatta a munkát, és kihatott a választásokra is, tulajdonképpen saját magunkat vertük meg. Újraépítkezett a párt, megújultunk és a 2007-es parlamenti választásokon már ismét élveztük a szavazóink bizalmát. Tavaly a községi szervezetek közül elsőként Magyarkanizsa fogalmazta meg azt az igényt, hogy létre kell hozni a magyar egységet, mert ellenségeskedéssel nem lehet előrelépni. Az idei helyhatósági választásokon a mi listánkra szavaztak messze a legtöbben. A községi választási bizottság több helyen nem ismerte el az eredményeket, ami elsősorban a mostani hatalom manipulációjával magyarázható. Ezeken a helyeken meg kell majd ismételni a szavazást. Azt gondolom, hogy a választók bizalmát elsősorban az őszinteségünkkel nyertük meg. Nem ígértünk semmi olyat, amit nem tudunk majd teljesíteni. A Magyar Koalíció községi szintű programja a polgárok akaratát tükrözi. Amikor a Szerb Alkotmány kapcsán jártuk a terepet, megpróbáltunk minél jobban tájékozódni a polgárok igényeiről, elvárásairól. A kampány nem volt hiábavaló. A programunkat ennek alapján állítottuk össze.
*Milyen feladatkört vállalna el legszívesebben a tartományi parlamentben?
- A Magyar Koalíció csapatban dolgozik, az egyéni akciókat minimalizálni fogjuk. Úgy gondolom, hogy a tevékenységem egyik fő területe az egészségügy lenne. Ebben dolgozom, ezt a témakört ismerem. A belgrádi Katonai Orvosi Akadémián végeztem, tehát nemcsak a gyógyításban van gyakorlatom, hanem a szervezésben is. A szerbiai egészségügyet a fejlesztéseken keresztül fel kellene zárkóztatni az európai átlaghoz. Ahhoz, hogy pótoljuk a lemaradást, jókora léptekkel kellene haladnunk. A szociális védelemben is aktívan kivenném a részem, hiszen pillanatnyilag tagja vagyok a magyarkanizsai Idősek Otthona igazgatóbizottságának. Mindez mellett meg kellene oldani a Vajdaságban, így Magyarkanizsán is a mentőszolgálat kérdését. Egy egységes szolgálatra lenne szükség. Távol vagyunk a klinikai központoktól, ezért a légi mentés megszervezésére is szükség lenne, hiszen emberéletekről van szó. Ezenkívül úgy gondolom, az egészségügy átszervezése halaszthatatlan feladat. Lehetővé kellene tenni a valódi orvosválasztást, valamint azt, hogy a beteg szabadon választhasson kórházat is. Így a szolgáltatások minősége is javulna, hiszen az intézményeknek a versenyhelyzetben minél jobb ellátást kellene nyújtaniuk, hogy megtartsák a betegeket.
*A tartományi parlamentben kivel tudja elképzelni az együttműködést?
- Erről elsősorban a Magyar Koalíciónak az elnöksége fog dönteni, de úgy gondolom, hogy csak a demokratikus opció jöhet számításba, az az opció, amelyik Európába tart, előre tekint, és biztosítani tudja az emberi és személyi szabadságjogokat. Semmi szín alatt nem szeretnénk visszafelé haladni.
*Miért kellene az embereknek a Magyar Koalíció jelöltjeire, köztük Önre szavazniuk?
- Nagyon egyszerű: minél többen kerülünk be a tartományi parlamentbe, annál jobban tudjuk képviselni a közösség érdekeit. Ha eddig nem lett volna magyar képviselője a Tartományi Képviselőháznak, akkor nagyon sok olyan dolog, amit kiharcoltunk, ma hiányozna. A belgrádi központú szerb pártokban a magyar politikusok nem igazán tudják képviselni a magyar érdekeket, mert a pártfegyelem ezt nem teszi lehetővé. Ajándékba semmit nem kapunk, mindenért meg kell harcolnunk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..