home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A világ legjobb szállodája
Talpai Lóránt
2017.12.10.
LXXII. évf. 49. szám
A világ legjobb szállodája

​​​​​​​Egy budapesti hotel kapta a díjat — Tolerancia „felső” fokon — Csúcson a virtuális deviza árfolyama

Egy budapesti hotel kapta a díjat

Az Aria Hotel Budapest nyert a legjobb szálloda kategóriában a Tripadvisor 2017-re vonatkozó év végi listáján. A Hercegprímás utcai hotel ezzel a két és fél évvel ezelőtti nyitása óta másodszorra söpörte be a Tripadvisor’s Travellers Choice díjat. A bazilika közvetlen szomszédságában levő luxushotel négy szárnyát egy-egy zenei stílusnak szentelték. A szobák berendezését a klasszikus, az opera, a kortárs zene és a jazz tematizálja. Néhány szobát egy-egy zenei legendáról neveztek el, így van külön Maria Callas-, Bob Dylan-, James Brown-, Kodály Zoltán-, Bartók Béla- és Liszt Ferenc-szoba. A vendégek foglalás esetén kedvenc zenei műfajuk, előadójuk vagy zeneszerzőjük alapján választhatnak. Az ötcsillagos hotelben most 260 és 1015 euró közötti összegért lehet szobát foglalni.
 

Tolerancia „felső” fokon

Noha Berlin Németország legtoleránsabb városának számít, Németország pedig alapjában keresztény, a keresztényekkel szemben mégis hiányzik a tolerancia a fővárosban — írja véleménycikkében a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A lap szerkesztője felidézi egy katolikus édesanya esetét, akit a fővárosban valójában kiközösítettek, mert gyermekeivel tartja magát a keresztény szokásokhoz, például esténként imádkoznak. Berlinben ezt sokan életidegennek és mucsainak tartják, az iskolában pedig nem támogatják a vallást. Az édesanya ezért úgy döntött, hogy Berlinből visszamegy Bajorországba. Nem akar ugyanis továbbra is olyan környezetben élni, ahol szégyellnie kell magát a hite miatt — írja a német lap.
 

Csúcson a virtuális deviza árfolyama

Minden korábbinál magasabbra, 10 000 dollár fölé emelkedett a bitcoin digitális virtuális deviza árfolyama az elmúlt napokban. A luxembourgi székhelyű tőzsdei platformon, a Bitstampon viszont még ennél is többet adtak érte. A bitcoin értéke mintegy 63 százalékkal emelkedett az elmúlt hónapban, illetve több mint 900 százalékkal az év eleje óta. A virtuális deviza minden más tőzsdei termékhez képest a legnagyobb nyereséget produkálta, miután rohamosan bővülni kezdett a pénzpiaci forgalma. A bitcoin szárnyalásához az is nagymértékben hozzájárult, hogy a derivatívák (származtatott tőzsdei termékek) legnagyobb tőzsdéjét működtető Chicago Mercantile Exchange bejelentette: megkezdi a bitcoin határidős jegyzését.


Nyitókép: MTI.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..