home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A natúr smink
RIDEG Lívia sminkmester
2013.08.21.
LXVIII. évf. 34. szám
A natúr smink

Mitől is natúr egy smink, és mikor használjuk? Milyen alkalomra és hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni?

Amikor megpillantunk egy arcot, és az jut róla eszünkbe, hogy milyen szép és természetes, akkor az valójában ennek a bizonyos natúr sminknek köszönhető. Van smink a bőrön, de nem sok, éppen csak annyi, amennyi szebbé teszi és felfrissíti.

A natúr smink általában nappal használatos, munkahelyen, de persze vannak hölgyek, akik az esti órákban is ezt részesítik előnyben. A natúr smink elkészítése kevés időt követel, de annál nagyobb figyelem kell hozzá, nem szabad ugyanis túlzásba esni vele. Felvitele kb. 10-15 percet vesz igénybe.

1. Sminkelés előtt arclemosóval tisztítsuk meg a bőrünket! Mindig távolítsuk el róla az előző sminket. Még akkor is le kell mosnunk az arcbőrünket, ha nincs rajta smink, mivel zsíros lehet, azonkívül a port és egyéb szennyeződéseket is el kell távolítani róla.

2. Tonizáljuk a bőrünket! A tonik megtisztítja a bőrt, felfrissíti és összezárja a pórusokat.

3. Akkor használjunk hidratáló krémet, ha száraz a bőrünk. A kombinált, illetve zsíros bőrűek vagy csak egy nagyon lágy hidratáló krémet, vagy alapozót vigyenek fel az arcukra.

4. Az alapozás három lépésből áll:
— folyékony alapozó felvitele: igyekezzünk a bőrünkhöz megfelelő színűt használni,
— korrektor felvitele: a szem alatti részre, a szemhéjra, az orr környékére, a problémás felületekre kerüljön,
— porpúder felvitele.

5. A szemöldök feltöltése: Igyekezzünk a szemöldökünk és a hajunk színéhez leginkább illő színárnyalatot választani — ebben a matt szemhéjfestékek nyújtanak leginkább segítséget.

6. A szemsmink felvitele: Mivel natúr sminkről beszélünk, próbáljunk meg neutrális színeket használni — ilyen a bézs-, a krém-, a pezsgőszín, a világosbarna, a középbarna, a föld színei stb. —, és kis mennyiségben vigyük fel az arcunkra, majd tökéletesen dolgozzuk el rajta.

7. A szempillafesték felvitele:  Használjunk barna vagy fekete szempillaspirált.

8. Arcpír vagy bronzer felvitele: Használjunk barack-, világos rózsaszínű vagy korallszínű arcpírt, mert ezek a színek pillanatok alatt friss és üde hatásúvá teszik az arcunkat.

9. Ajakrúzs és szájfény felvitele: Ha meg szeretnénk őrizni a természetes hatást, akkor használjunk lágy színű ajakrúzst és áttetsző szájfényt.

Útra készen a friss és üde sminkben! Minden hölgynek jó szórakozást és sok szerencsét kívánok a természetes sminkhatás eléréséhez!


RIDEG Lívia sminkmester

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..