home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A Tisza hullámain Magyarkanizsától Szegedig
BÖDŐ Sándor
2014.03.11.
LXIX. évf. 11. szám
A Tisza hullámain Magyarkanizsától Szegedig

Májustól újra lesz tiszai hajójárat Szeged és Magyarkanizsa között — A Magyarkanizsáról Szegedre utazóknak különféle programokat szerveznek majd, ezek között szerepel a szegedi Aquapolis Napfényfürdő meglátogatása is. A Magyarországról érkező turistákat pedig előbb magyarkanizsai, majd palicsi és szabadkai programok várják. Erről írtak alá a minap együttműködési szerződést a magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment és a szegedi ötcsillagos élményfürdő képviselői.

A folyami turizmus fejlődésével Magyarkanizsán — és szélesebb régiónkban is — egyre nagyobb igény mutatkozik a bő másfél évtizeddel ezelőtt megszüntetett tiszai hajójárat újraindítására. A megállapodás aláírása után megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Hajókirándulás Kft. Danuvia séta- és rendezvényhajója májustól minden második szombaton az utasok rendelkezésére áll.

— Tavaly csaknem ezer magyar és belföldi utazó látogatta meg községünket. Mivel a Turisztikai Desztináció Menedzsment legfontosabb feladata az emberek Magyarkanizsára vonzása, ezt a számot az idén mindenképp szeretnénk túlszárnyalni. Ebben az évben május 3-ától minden második szombaton indul járat Szegedről Magyarkanizsára és vissza — mondta az újságíróknak Koza Róbert, a TDM elnöke. — A hazai turisták hajóval érkeznek Szegedre, a városnézés és a bevásárlás után pedig az Aquapolis Napfényfürdőbe való ellátogatás szerepel a programban. A hazatérést az esti órákban autóbusszal oldjuk meg. Emellett szerbiai utazási irodák is szerveznek kirándulást Szegedre. Megemlíthetjük, hogy április 18-án és 19-én egy belgrádi és egy újvidéki iroda szervez hajóutat, egy kragujevaci csoport egy hétvégét fog nálunk tölteni, a magyarországi Idegenvezetők Szövetsége pedig egy háromnapos vajdasági körutat szervez magyarkanizsai éjszakázásokkal. A folyami turizmus keretében kínálatunk tovább bővül. Tavaly már megjelent egy tízszemélyes kis sétahajónk, amely a kirándulókon kívül a helyi lakosság rendelkezésére is áll, az idén pedig egy húszszemélyeset is üzembe helyezünk Magyarkanizsán.

Az aláírt szerződés értelmében a magyarkanizsai TDM szervezeten keresztül a szegedi Aquapolis Napfényfürdőbe érkező egyéneknek és csoportoknak 30 százalékos kedvezmény jár a belépőhöz. A turisták ezt a TDM-től kapott kuponok felmutatásával érvényesíthetik majd az élményfürdő jegypénztáránál.

— Az Aquapolisnak, amely 2010 márciusában nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, nagyon fontos célpiaca Vajdaság és a szerbiai régió. Ezt nyilvánvalóan a határ menti közelség, a közös kultúra, a nyelv és sok más egyéb kapcsolódási pont erősíti. Az elmúlt négy év alatt sok százezer, sőt most már mondhatom, hogy millió vendég megfordult a fürdőnkben. Ez egy ötcsillagos, tehát a lehető legmagasabb magyarországi minősítésnek megfelelő gyógy-, élmény- és wellnessfürdő, több mint 3000 fő befogadására alkalmas, és az év 365 napján várja a látogatókat — nyilatkozta Szabó Mihály, a szegedi Aquapolis Napfényfürdő ügyvezető igazgatója.

Az igazgató a továbbiakban bemutatta az Aquapolis egységeit, az exkluzív csendes wellnessrészleget, az országos minősítésű gyógyászati egységet, a hangos wellness- és élményfürdő részleget, valamint a szabadtéri nyári strandot. Szólt a kiváló parkolási és elszállásolási lehetőségekről, a gyermekprogramokról és minden olyan szolgáltatásról, amelyet az Aquapolisba érkező turista igénybe vehet. Reményét fejezte ki, hogy az együttműködési megállapodás értelmében a magyarkanizsai TDM-nek a szegedi fürdő vajdasági és szerbiai népszerűsítése érdekében kifejtett erőfeszítései sikeresnek bizonyulnak, és élve a kedvezmények nyújtotta lehetőségekkel, az Aquapolis Napfényfürdőt az idén minden eddiginél több délvidéki keresi majd fel.

Ide kívánkozik még, hogy az idei fürdőidénytől kezdve a TDM a Magyarkanizsára — akár a Danuviával — érkező magyarországi turistáknak is városnézésre, kirándulásra vagy bevásárlásra alkalmas négy kerekű turistakerékpárokról gondoskodik, amelyeket a városi strandon bérelhetnek ki. Ugyanitt kategorizált autóskemping áll a vendégek rendelkezésére, akik az ott eltöltött néhány nap alatt akár egy szegedi hajókirándulást is beiktathatnak programjukba.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..