home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Magyar Koalíció jó szereplése a község érdeke
Tomek Viktor
2008.04.30.
LXIII. évf. 18. szám
A Magyar Koalíció jó szereplése a község érdeke

Balázs Ferenc 1989-ben szerzett mezőgazdasági mérnöki diplomát. Családjával szülőfalujában, Csókán él, de Zentán dolgozik. 2004-től a VMSZ és a csókai képviselő-testület mezőgazdasággal megbízott tanácsosa, jelenleg a Magyar Koalíció csókai polgármesterjelöltje. A községben sokan ismerik, me...

Balázs Ferenc 1989-ben szerzett mezőgazdasági mérnöki diplomát. Családjával szülőfalujában, Csókán él, de Zentán dolgozik. 2004-től a VMSZ és a csókai képviselő-testület mezőgazdasággal megbízott tanácsosa, jelenleg a Magyar Koalíció csókai polgármesterjelöltje. A községben sokan ismerik, megbízható, őszinte embernek tartják.
* Noha a község lakosságának a fele magyar, a 2004-es helyhatósági választásokon a VMSZ csúfos vereséget szenvedett. Mi volt az oka a csatavesztésnek?
- Véleményem szerint a kudarc a belső széthúzások miatt következett be. A csókai képviselő-testületben a 25 tanácsnok között jelenleg 6 VMSZ-es és 1 VMDK-s van. Bízom abban, hogy május 11-e után jóval erősebb frakciót tudunk majd létrehozni. A Belgrád-központú pártok erőteljesen kampányolnak a magyar szavazatokért, én viszont lényegesnek tartom elmondani, hogy autentikus magyar érdekképviseletet csak a Magyar Koalíció testesíthet meg. Igaz, a helyhatósági választásokon polgári csoportosulás formájában más magyar tömörülés is megjelenik majd, de azt gondolom, ők nehezen tudják majd képviselni a magyar érdekeket. Ezt csak a Magyar Koalíció tudja megtenni.
* Megvan-e ma Csókán az az egység, ami 2004-ben hiányzott?
- A 2004-es választások sikertelenségéből okulva, ma már megvan az összefogás, ami akkor hiányzott. Nagy öröm a számomra, hogy én is hozzájárulhattam a különböző helyi szervezetek közötti nézeteltérések rendezéséhez. Úgy érzem, a csókai községhez tartozó helyi közösségekben, Hódegyházán, Padén, Feketetón, Kanizsamonostoron és Tiszaszentmiklóson is kellő támogatottsággal rendelkezik a Magyar Koalíció, és az eredmény nem marad el. Csóka község érdeke a koalíció jó szereplése, hiszen tapasztalhattuk a jelenlegi önkormányzat tehetetlenségét. Csókán az utóbbi néhány évben semmilyen nagyobb beruházás nem történt.
* Polgármesterjelöltként mik a tervei?
- A község szempontjából a gazdaság holtpontról való elmozdítását tartom legfontosabbnak. Nagyon nagy a munkanélküliek száma, rengetegen küszködnek megélhetési problémákkal. Lényeges lenne a kisvállalatok, a vállalkozók motiválása is. Úgy érzem, a mostani önkormányzat semmivel sem tette vonzóbbá a községet a vállalkozók számára. Felmerült az ipari park megépítésének a gondolata, ami sokat segíthetne a munkahelyteremtésben. Olyan infrastrukrúrát kell létrehoznunk, ahol a belföldi és a külföldi vállalkozók egyaránt megtalálhatnák a számításukat. Mivel a mezőgazdaság az elsődleges termelési forma, hozzáférhetővé kell tenni a témával kapcsolatos községi, tartományi vagy köztársasági pályázatokat. Meg kell történnie az utak, a vízvezeték-hálózat felújításának, ami a turizmus szempontjából is fontos lenne. A falvainkat is élhetőbbé kellene tennünk, ha nem akarjuk, hogy elnéptelenedjenek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..