home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2020. Október 15.
18:00
Zenta — FELHŐ(N)JÁRÓ
Könyvbemutató
Zenta — FELHŐ(N)JÁRÓ

Helyszín: Zentai Alkotóház (Posta u. 16.)

Könyvbemutató

Felhő(n)járó

A Forum Könyvkiadó Intézet legújabb kötetének ünnepélyes bemutatója. Fujkin István képzőművésszel Virág Gábor, a kiadó igazgatója és Bordás Győző, a kötet szerkesztője beszélget

Fujkin István 1953-ban, a délvidéki Horgoson született. Mint autodidakta képzőművész, 1974 óta dolgozik hivatásszerűen a vizuális művészetek területén. Azóta állít ki rendszeresen csoportosan és egyénileg. Rajzait, grafikáit a kezdetektől gyakran publikálták a vajdasági lapok, a nyolcvanas évek elejétől Magyarországon is rendszeresen jelennek meg illusztrációi és lemezborítói. A LézerSzínház látványtervezőjeként 1990-ben települt át Magyarországra. Találkozása a technikai művészetekkel komoly változásokat eredményezett a LézerSzínház műsorainak arculatában. Kidolgozta a multivíziós panorámavetítés új módszerét. Ugyanakkor továbbra is lemezborítókat, illusztrációkat, címlapgrafikákat tervezett. Az ő nevéhez fűződik az egy- ill. többoldalas szöveg nélküli képregény meghonosítása Magyarországon. 1997-ben újabb művészeti kihívásokat keresve települt át Kanadába. Alkotásait a hagyományos indián kultúra spirituális elemei hatják át, valamint a megrendítő tisztelet és a mindenek fölötti szeretet egy több évezredes hagyomány és életforma iránt.

Kapcsolódó cikkek
Heti Interjúnk
„A zene ujja érinti meg lelkem membránját”
Szerda Zsófi
2020.10.15.
LXXV. évf. 42. szám
Fujkin István. Festő, képregényrajzoló, illusztrátor. Szerbia, Magyarország, Kanada életének állomásai. D…
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..