home 2024. április 21., Konrád napja
Online előfizetés
Szombat, 2015. Május 16.
--:--
Múzeumok Éjszakája — Szabadka, Népkör
Rendezvény
Múzeumok Éjszakája — Szabadka, Népkör


Népkör MMK, Garay Béla Terem, 17 órától 20 óráig
A Népkör Magyar Művelődési Központ díszítőművészeti szakosztálya egy meglepetéssel készül a Múzeumok Éjszakájára. Szombaton 17-től 20 óráig műhelyfoglalkozást tartanak a kézimunkázó asszonyok Fenyvesi Margit szakosztályvezető irányításával. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Népkör, a csoport tagjai pedig beszélgetnek a hímzések iránt érdeklődőkkel, a gyakorló kézimunkázók új ötletekkel gazdagodhatnak, a kezdők pedig akár néhány öltést is elsajátíthatnak a fürge ujjú asszonyoktól.

Népkör MMK, Szilágyi Terem (tetőtér)
A színek világa – élménykurzus a Népkörben péntektől vasárnapig
A Népkör MMK egy igazi különlegességgel várja a képzőművészetet kedvelőket május 16-án, szombaton a Múzeumok Éjszakáján. Ugyanakkor pénteken és vasárnap is várják az érdeklődőket a szervezők. Az előttünk álló hétvége így a képzőművészet jegyében telik az intézményben. Sebestyén János budapesti festőművész tart élménykurzust. Elsősorban a színekről mesél majd, ugyanis a szín az egyik legfontosabb alkotóeleme egy festménynek. A foglalkozáson szó lesz a hideg-meleg színekről és arról, hogy miképpen változnak a színek egymásra gyakorolt hatásuktól, vagy a fény erősségétől és árnyalatától.

A képzőművészetben jártas résztvevők mellett azokat is várja az ismert magyarországi művész, akik csak most kezdenek érdeklődni a színek iránt. Bár minden ember sajátos színvilágban gondolkozik, az alapvető szabályokat azonban érdemes elsajátítani. Erre lehetőség adódik a hétvégén, a Népkörben. A résztvevők gyakorló lapokat is kapnak, így otthon is folytathatják a színkezelést. A képzés magyar, szerb, orosz és angol nyelven zajlik a Népkör MMMK tetőtéri képzőművészeti műhelyében. Pénteken, a rendezvény első napján 13 órakor kezdődik a foglalkozás, egészen 20 óráig tart. Másnap a Múzeumok Éjszakáján 11 és 22 óra között tart képzést a budapesti művész. Vasárnap pedig 9-kor kezdődnek az órák, majd 17 órakor véget ér a képzés. Sebestyén János élménykurzusa a Múzeumok Éjszakája nyilvános programjának része.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..