home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A színek világa
2015.05.10.
LXX. évf. 18. szám
A színek világa

Sebestyén János budapesti festőművész élménykurzusa Szabadkán! — 2015. május 15-16-17., Népkör

Egy festménynek számos alkotóeleme – modulja – van; ezek közül az egyik legfontosabb a SZÍN. A kurzus – a januári alapozási technikák után – most az alapszínektől kezdve a színek keverésén keresztül az egyre összetettebb szín-kontrasztok  megismerésével halad egyre beljebb a színek birodalmába.

A foglalkozáson beszélünk a hideg-meleg színekről és arról, hogy miképpen változnak a színek egymásra gyakorolt hatásuktól, vagy a fény erősségétől és árnyalatától. Ez a téma olyan gazdag, hogy egyes festők egész életükben tanulmányozzák...

A kezdő tanulók számára iránymutatással szeretnénk szolgálni a tekintetben, hogy milyen irányban kezdhetik el felfedező útjukat a színek világában, a haladók pedig bővíthetik ismereteiket és gazdagíthatják eszköztárukat. 

A kurzus átfogó képet igyekszik nyújtani a színnel kapcsolatos kérdésekről. Természetesen mindenkinek saját színvilága van, de az alapvető szabályokat nem árt megismerni és személyre szabottan alkalmazni... Nyilvánvaló, hogy 3 napban nem lehet megtanulni a színkezelés minden csínját-bínját, de az önálló gyakorláshoz megfelelő útmutatásul szolgálhat ez az alkalom. A gyakorlást pedig – a kurzuson kapott gyakorló-lapok segítségével – otthon folytathatjuk.

A résztvevőknek hozniuk kell magukkal vásznat, akrilfestékeket és ecseteket.

Előképzettség nem szükséges, de ha van – az sem baj...

Mindnyájan tanulók vagyunk!

A kurzus nyelve:
magyar, szerb, orosz, angol

A kurzus helyszíne:
a Népkör tetőtéri képzőművészeti műhelye

Órarend:
V.15. péntek: 13:00–20:00
V.16. szombat: 11:00–22:00*
V.17. vasárnap: 9:00–17:00
ebédszünet: 13:00–14:00

* a kurzus a 2015. évi Múzeumok Éjszakája nyilvános program része

Jelentkezés és információk:
+36 20 25 70 700
+381 63 11 55 027
sebjani21@gmail.com
mcsvirag@gmail.com

Helyfoglalás május 13-áig!


 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..