home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Újévi ajándék
FÖLDI Márta
2015.01.14.
LXX. évf. 2. szám
Újévi ajándék

Igyekezzünk nem fontos, hanem szerencsés emberekkel barátkozni, akik később lesznek fontosak. Legyünk szerények, de kíváncsiak, nagyvonalúak és nyitottak. A derűlátás legyen az energiaforrásunk. Csak optimistán pártol hozzánk a szerencse.

Legerősebben a munka hat jóllétünkre. Az élet egyik legnagyobb ajándéka, ha értelmes munkát végezhetünk. Ha szeretjük, amit mindennap csinálunk, akkor jó esélyünk van rá, hogy jól érezzük magunkat. Ha valaki több mint egy évig munkanélküli, erősebben csökken a jólléte. A rossz munkahelyek, ezen belül a komisz és nemtörődöm főnökök megbetegítenek, szinte ölni képesek, és ez fordítva is igaz: egy jó főnök — olyan munkahelyen, ahol lehetőségünk van tudásunkat, kreativitásunkat vagy erős oldalunkat használni — felér egy jó orvossal. Ha valaki olyan tevékenységet végez, amelyben jó, sokkal nagyobb eséllyel dolgozik jó kedvvel, eredményesebb, és így sokkal nagyobb esélye van a kiváló életminőségre, mint annak, aki nem jó abban a munkában, amelyet ellát. Érdemes tehát igyekeznünk mindennap használni jó képességeinket, és olyanokkal barátkozni, akik segítik munkánkat.

Kiemelt fontossággal bír pénzügyi biztonságunk is. Az eladósodással megcélzott vagyonfelhalmozás elhibázott lépés, mert az adósság lelki nyomása elveszi a jóllét érzését. Jóllétünk emeléséhez jobb élményekre költeni, mint tárgyakra, jobb megtakarítani, mint költekezni, és jobb másoknak adni, mint magunkra költeni.

A másik fontos pillér a család, a barátok, az emberi kapcsolatok. Emberi vonás, hogy a hasonlóakhoz vonzódunk, ezért barátkozunk hozzánk hasonló emberekkel, illetve alakítunk ki társadalmi közösséget. Egy barát szokásai nagy hatással vannak a boldogságérzetünkre. Fokozatosan hatunk egymásra. Érzelmeket, szokásokat, magatartást adunk és kapunk. Minden érzelmünk terjed. Minden érzelem megjelenik az arcon, legyen az öröm vagy keserűség. A pozitív érzelmek az összetartozást erősítik. Szükségünk van a társas kapcsolatokra, ezért valamilyen formában ápolnunk kell őket: sport, közös tevékenység, munkahelyi kávézás, bármi.

Igyekezzünk nem fontos, hanem szerencsés emberekkel barátkozni, akik később lesznek fontosak. Legyünk szerények, de kíváncsiak, nagyvonalúak és nyitottak. A derűlátás legyen az energiaforrásunk. Csak optimistán pártol hozzánk a szerencse.

Nagy figyelmet kell fordítanunk a fizikai állapotunkra is. Hogy megőrizzük az egészségünket, napi hét-nyolc órányi alvásra van szükségünk, továbbá mozgásra és egészséges táplálkozásra.

Végezetül, ha visszaadunk valamit a közösségnek, melyben élünk, saját jóllétünket is emeljük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..