home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új slágerek születtek
Kónya-Kovács Otília
2013.08.07.
LXVIII. évf. 32. szám
Új slágerek születtek

A Most múlik pontosan című dallal vette kezdetét az idei, immár kilencedik Líra Popfesztivál, melyet a műsorvezető hölgy, a néhány évvel ezelőtti győztes, Tóth Diana énekelt el. A fesztivált a helyi tanácselnök, Hallai Zoltán nyitotta meg, és a tehetségkutatást szorgalmazó rendezvényt jelentős manifesztációnak nevezte.

A muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete részben azért is alakult, hogy felkarolja a tehetséges muzsikusokat, előadókat, hogy felkutassa és felléptesse őket, a Líra Popfesztivál pedig a zeneszerzőket, szövegírókat szólítja meg, új slágerek megírására való biztatásul. Az idén hét új szerzemény került bemutatásra, és hat közismert dalt is előadtak a tehetséges énekesek. A bírálóbizottság tagja Rontó Márta zongoratanár, Mészáros Dániel nyugalmazott zenepedagógus és Süveg Tibor hegedűtanár volt. A produkciók meghallgatása után úgy döntöttek, hogy a legjobb zeneszerző a helybeli Halász Arnold, a leghangzatosabb dalszöveget a csókai Viola János írta, legszebben pedig Tasi Szabina énekelt, ő kapta egyébként a közönségdíjat is.
Halász Arnold Juhász Valentin Felébredtem című versét zenésítette meg, és a szövegíró énekelte a dalt. Viola János két szerzeményét, a Boldogság fénye és a Szeretni téged címűt választotta be a bírálóbizottság — ez utóbbit díjazták is. Mindkét dal szövegét a zeneszerző írta, és az adai Molnár Csikós Gábor énekes adta elő őket. Tasi Szabina a verseny keretében a Hangokba zárva című szerzeményt énekelte el.
A rendezvényen szerepelt még Halász Oszkár zeneszerző és szövegíró a Hirtelen nyári eső című dalával. A szerzeményt Muhi Dániel énekelte, majd az Elfelejtett dalt is tolmácsolta a közönségnek. Fazekas Imre szövegíró és zeneszerző Olivér című szerzeményét Gera Karolina fiatal énekes adta elő. Ezenkívül a Magányos csónak című közismert dalt is elénekelte. Szloboda Tibor saját szerzeményével, a Rejts el cíművel szerepelt. Liptai Csaba a rendezvény első részében előadta a Válaszok című dalt, melynek szövegét Gyermán Márta írta, a zenét Varga Roland szerezte. Csaba a közismert, Lehet zöld az ég című zeneszámot is elénekelte, Juhász Valentin pedig a Kávészünet cíművel lépett fel.
Az est zárórészében a tavalyi győztes, a muzslyai Süveg Teodóra állt színpadra — őt is, a többi fellépővel együtt, vastapssal jutalmazta a közönség. 
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..