home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új jachtok és csónakok
Lábadi Loránd
2019.08.16.
LXXIV. évf. 32. szám
Új jachtok és csónakok

Ha nyár, akkor nyaralás, de nem mindegy, hol töltjük el ezt az időt, és milyen körülmények között. Vannak, akik teljesen egyedül, mindenkitől távol, egy elhagyatott strandon szeretnek fürödni, ahol nincsenek kíváncsi tekintetek és nagyhangú egyének.

Ezek az emberek aztán — ha megtehetik — vesznek maguknak egy kisebb vagy közepes méretű jachtot, ahol teljes nyugalomban élvezhetik a szabadság minden pillanatát. Olyanok is vannak, akik megelégszenek egy kabinos csónakkal, mellyel beutazhatják a közeli strandokat, városokat. Mai írásunkban néhány új vízi alkalmatosságról lesz szó.

A kisebb jachtok csoportjával kezdjük, mivel ezek olcsóbbak, tehát többen megvásárolhatják őket — a nagyokat csak az igazán tehetős emberek engedhetik meg maguknak. Ne keseredjünk el, mivel az olcsóbb modelleken is megtaláljuk azt, amire szükségünk van, csak nem olyan kidolgozásban és akkora méretben. A Bavaria hajók híresen jó minőségűek, de ami az árat illeti, mindenki maga döntse el, hogy drágák-e, vagy sem, hiszen megközelítőleg 120 000 euróba kerülnek. A hosszuk 8760 mm, szélességük 2990 mm, merülésük 680—1200 mm, a személyek száma pedig 6. A fedélzetükön két kabin található, a motor MerCruiser márkájú, a teljesítménye 350 lóerő. Az édesvíztartály 120, az üzemanyagtartály pedig 520 liter. A fürdőszoba igen kényelmes, minden megtalálható benne, a konyha is praktikus, és a 6 személy részére tökéletes, mivel az étkező a kabinon kívül is kialakítható, vagyis vacsora közben a csillagokat is láthatjuk.

Egy másik modell hossza 9990 mm, szélessége 3420 mm, merülése 1500 mm, az öntömege pedig 5200 kg. A motor teljesítménye 18 lóerő, illetve 13,3 kW, amiből következik, hogy ez nem egy erős hajó. Az üzemanyagtartálya 150 literes, az édesvíztartálya szintén 150 literes, két kabin található benne, valamint egy tágasabb szalon is, mely mint egy nagyobb nappali szoba funkcionál. A hajó 10 személy szállítására és elszállásolására alkalmas. Ha kedvünk van vitorlázni, azt is megtehetjük, a leengedéshez különleges betekerő rendszer vehető igénybe. A fürdőszoba a luxus kategóriát súrolja, az utolsó centiméterig okosan ki van használva. A konyha is ugyanígy kicsi, de találékonyan van kidolgozva, teljes kényelemben lehet sütni-főzni 10 személy részére.

A következő modell egy luxusjacht, mely 20 000 mm hosszú, de 12 000 mm-es változatban is gyártják, a szélessége 5700 mm, a motorja Volvo IPS 1200 és IPS 1350, 3 literes, négyhengeres turbódízel, illetve 4,5 literes, V8-as kettős turbótöltésű dízelmotor. Az üzemanyagtartálya 3785, az édesvíztartálya 852, a szennyvíztárolója pedig 643 literes. A kabinok száma 3, a fekvőhelyek 6 személyesek, és 3 kényelmes fürdőszoba áll rendelkezésre. Ez a jacht a legmodernebb technikával van felszerelve, a navigációtól a kabinok kidolgozásáig. Az ebbe a csoportba tartozó hajók már megfelelnek egy kisebb lakásnak is, noha a tulajdonosok csupán utazásra használják őket. A méretük alapján már óceánjáróknak is mondhatjuk őket, ezért hosszabb útra is alkalmasak.

Végezetül a nyitott hajókról is beszéljünk egy kicsit, mivel ezek kisebb kirándulásra, illetve horgászatra vannak tervezve. A Saver Manta 620 Cabin 6400 mm hosszú, 2450 mm széles, öntömege 900 kg, az üzemanyagtartálya 160, az édesvíztartálya 50 literes, a szállítható személyek száma pedig 7 fő. A fedélzet alatt találhatóak a kabinok, valamint a meleg vizes fürdőszoba a zuhanykabinnal és a bio-WC-vel. A 7 fő tehát elférni elfér, de nem a kényelemről szól az éjszakázás. A fedélzet azonban kényelmes, illetve minden tekintetben megfelel a követelményeknek. A motor külső megoldású, így olyan teljesítményűt szerelünk fel, amilyet csak szeretnénk.

A választék itt is nagy, de mielőtt vásárolnánk, döntsük el, hogy mire szeretnénk használni a hajót. Lényeges, hogy tengeren vagy tavon, illetve folyón kívánunk-e hajókázni, esetleg az éjszakát is ott tölteni, mert a tengeri modellek erősebbek, jobban fel vannak szerelve, mint a folyamiak. Gondoljunk a teleltetésre is, mert állandóan szállítani a járművet nem praktikus megoldás, noha nyilván létezik ilyen szolgáltatás, de ennek is megvan az ára. Aki azonban nagyon szeretne egy igazi hajót, az vásároljon egyet, és ne törődjön a többletkiadásokkal, mert ez egy igazi élmény.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..