home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Élőújság fehérben
(Tha)
2014.01.29.
LXIX. évf. 5. szám
Élőújság fehérben

Január 24-én, pénteken a kora esti órákban kezdődő havazással érkeztünk Csókára, de a hidegre fordult időjárás sem akadályozta meg a helybelieket abban, hogy eljöjjenek a Városi Könyvtárba a Hét Nap élőújságára. Közöttük volt Balázs Ferenc polgármester és a házigazda szerepében Kormányos László, a helyi Művelődési és Oktatási Központ igazgatója.

A Hét Napban tapasztalható újdonságokról, hetilapunk internetes és Facebook-oldalának népszerűségéről Tomek Viktor főszerkesztő számolt be. A Vajdasági Magyar Kalendáriumot Tóth Lívia főszerkesztő-helyettes mutatta be, aki egyben a műsorvezető szerepét is ellátta. Évkönyvünk népszerű rovatáról, a Világbajnoki előzetesről és a focistákat ábrázoló Görbe galériáról Szalai Attila beszélt, akinek a karikatúráit a helyszínen is meg lehetett tekinteni.

A jelenlévők megismerkedhettek Rencsényi Hajnal Elvira Arcok a tömegsírból című könyvével is, melyet a Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944—45 Alapítvány jelentetett meg. A kiadványról Bogner István, az egyik recenzens, a többi közt a következőket írta: „Ez a könyv nem nevezi meg, és nem is minősíti az elkövetőket, de aki végigolvassa a könyvet — márpedig aki kezébe veszi, az nem tudja letenni —, az előtt nyilvánvalóvá válik, kik az áldozatok, és kik a háborús bűnösök!”

A programban közreműködött Dér Zsolt csantavéri hegedűs, Banka János színművész és a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Kék cinkék irodalmi csoportjának három tagja: Beszedics Adrienn, Dupák Fanni és Szabó Regina.

A tombolaszelvények kisorsolása után — a legszerencsésebb nézők Hét Nap-előfizetést, CD-t, tollat, noteszt nyerhettek — az érdeklődők Kiss Annamária szerkesztőségi titkártól megvásárolhatták a Kalendáriumot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..