home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Zentán hétfőtől ismét megnyitják a medencét
2020.07.31.
LXXV. évf. 31. szám
Zentán hétfőtől ismét megnyitják a medencét

Zenta község rendkívüli helyzetek törzskara a 2020. július 31-én megtartott ülésén több újabb, a járványhelyzetre vonatkozó rendeletet, meghagyást, korlátozást és ajánlást hozott meg. A többi közt kötelezik a vendéglátósokat, hogy minden asztalra kézfertőtlenítőt helyezzenek el. A megfelelő óvintézkedések és előírások betartásával augusztus 3-ától ismét megnyitják a városi medencét.

Az alábbiakban a dokumentum részleteit adjuk közre.   

  1.  
  2. ELRENDELJÜK nyilvános helyeken – beltérben a kötelező védőmaszkhasználatot és a legfeljebb másfél méteres távolság megtartását két olyan személy között, akik nem egyazon háztartás tagjai, illetve azt, hogy minden 4 m2-en csak egy személy tartózkodhat.

Nyilvános helyeken – kültéren, ahol nem lehetséges két személy között a másfél méter távolság megtartása (boltok, gyógyszertárak előtt, autóbu-szállomás stb.), kötelező a védőmaszk használata.

  1. ELRENDELJÜK a testhőmérséklet-mérését a közintézményekbe való belépéskor, valamint kézfertőtlenítők és fertőtlenítőakadályok kihelyezését ezen épületek bejáratánál.
  2. MEGHAGYJUK a vendéglátói létesítmények működtetőinek, hogy munkájuk végzése során helyezzék előtérbe a szabadtéri kiszolgálást (kerthelyiségek használata), a megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

A vendéglátói létesítmények kötelesek minden megelőző intézkedést betartani, amelyek a SARS-CoV-2 vírus által kiváltott COVID-19 fertőző betegség megelőzésére szolgálnak, és amelyekkel biztosítható a foglalkoztatottak és a szolgáltatások igénybe vevőinek biztonsága, kötelező védőmaszk használata mellett és a másfél méteres távolság megtartásával.

KORLÁTOZZUK a kávézók, éttermek, bárok és más vendéglátó létesítmények munkaidejét, 6,00 órától 23,00 óráig.

KÖTELEZZÜK a vendéglátói létesítmények működtetőit, hogy biztosítsanak kézfertőtlenítőt minden asztalra.

  1. KORLÁTOZZUK az ünnepségek, lakodalmak, keresztelők, halotti torok és más rendezvények résztvevőinek számát legfeljebb 20 személyre nyílt és zárt térben is.

A korlátozás érvényes a nyilvános helyiségekre (éttermek, termek, játszóházak stb.), valamint a magántulajdonban lévőkre is (házak, lakások stb.).

  1. KORLÁTOZZUK a temetéseken részt vevők számát legfeljebb 20 személyre.

MEGHAGYJUK a zentai KLKV-nak, hogy ezen intézkedést ellenőrizze.

  1. A kozmetikai, illetve egyéb arc- és testápolási szalonok, valamint a fitneszklubok és edzőtermek munkája folytatódik a megelőző intézkedések betartása mellett (maszkviselés, távolságtartás, a kéz, a felszerelés és a helyiség fertőtlenítése).
  2. MEGHAGYJUK a postáknak és a bankoknak, hogy a szolgáltatásaikat igénybe vevők számát korlátozzák a helyiségben működő aktív tolóablakok számához mérten.

MEGHAGYJUK minden banknak, hogy a pénzkiadó automatáik mellé szereljenek fel kézfertőtlenítőt, és kötelezően fertőtlenítsék a pénzkiadó automatáikat.

  1. MEGHAGYJUK a taxis szállítóknak Zenta község területén, hogy a tevékenységük ellátásakor hordjanak védőmaszkot és kesztyűt és végezzenek járműfertőtlenítést.
  2. MEGHAGYJUK a vallási objektumoknak, hogy a szertartások végzésekor alkalmazzák az előírt megelőző intézkedéseket (maszkhasználat, távolságtartás, kéz- és helyiség fertőtlenítés).
  3. ELRENDELJÜK a lakóközösségeknek a közös helyiségek és az épület bejáratának legalább napi egyszeri fertőtlenítését.
  4. ELRENDELJÜK a védőmaszk használatát Zenta község minden piacán. Ez az intézkedés vonatkozik az eladókra, a vevőkre és a piac dolgozóira egyaránt.
  5. A városi medence működése folytatódik 2020. 08. 03-ától.

MEGHAGYJUK a városi medence üzemeltetőjének a következőket:

  • az egyidejűleg jelen lévő látogatók maximális létszáma 400 fő lehet,
  • a bejáratnál kötelező a testhőmérséklet mérése;
  • a teljes komplexumot naponta kétszer kell fertőtleníteni;
  • a komplexum keretében működő büfét és kávézót folyamatosan fertőtleníteni kell a  munkaidő alatt is;
  • a napozóágyak és a törölközők egymás közötti távolsága 1,5 méter kell hogy legyen.
  1. A fenti rendelkezések betartását Zenta község kommunális felügyelősége és más, törvénnyel felhatalmazott szerv ellenőrzi.

Az intézkedések be nem tartása szabálysértési felelősséget von maga

után.

II.

  1. AJÁNLOTT minden olyan polgár számára, aki közvetlenül kapcsolatba került olyan személlyel, akinél a SARS-CoV-2 vírus által okozott COVID—19 fertőző betegséget diagnosztizáltak, hogy kerülje a más személyekkel való érintkezést, és maradjon házi karanténban.
  2. AJÁNLJUK az ünnepségek későbbre halasztását (lakodalmak, születésnapok, keresztelők és hasonlók).
  3. FIGYELMÉBE AJÁNLJUK a szülőknek, hogy gyermekeiket ideiglenesen ne küldjék az óvodába, amennyiben a gyermek felügyeletére bármilyen más megoldásuk van.

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..