home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
ZAZ Forza, avagy újra Zaporozsec?
Berta Attila
2018.02.09.
LXXIII. évf. 5. szám
ZAZ Forza, avagy újra Zaporozsec?

Ukrajnában olasz formatervvel készül az új, kínai eredetű Zaporozsec

A történet még 2009-ben kezdődött, amikor az ukrán AvtoZAZ belerokkant a gazdasági válságba. Akkor az orosz export volt az egyetlen remény, a General Motors azonban keresztbe tett, mert megtiltotta a ZAZ-nál gyártott Chevrolet Lanos exportját — egy kisebb trükkel így került a FÁK államainak piacára az egykori Daewoo Lanosból lett ZAZ Chance.

Ez és a nálunk is ismert öreg Tavria (meg annak lépcsőshátúja, a Slavuta) azonban kevés volt az üzlet felpörgetéséhez, a gyár alig 50%-os kihasználtsággal csak veszteséget termelt. 2009 végén újra felcsillant egy dél-koreai üzlet lehetősége: a Kia szerződést ajánlott az ukránoknak a Cee’d összeszerelésre, ám később mégis Oroszországban kezdett nagysorozatú termelésbe. Már úgy látszott, hogy mindennek vége, amikor becsöngetett az 1997-ben alapított, kínai Chery márka. Modern technikát hozott: a 2008-ban Pekingben bemutatott (és 2012-ben módosított) A13 nevű kis méretű autóról a kínaiak büszkén hangoztatták, hogy formáját olasz mesterekkel rajzoltatták Torinóban, motorját pedig az osztrák AVL-lel fejlesztették. Az orosz—ukrán háború előtt az AvtoZAZ fő feladatának az orosz piacra való betörést szánták a kínaiak — itt a Chery A13 limuzin Bonus, a ferdehátú pedig Very néven fut ma is —, illetve Európa felé is kacsingattak egy kicsit.

A termelés 2011-ben indult, nagyon döcögősen, az első évben az exportmennyiségen felül alig 4200 Forza gördült le a szalagokról, 2012-ben csak 2900, 2013-ban pedig 1500... A hírek és a remények most az igazi, nagy sorozatú gyártás idei beindulásáról szólnak. A modern Zaporozsec alkatrészeinek több mint fele ukrán beszállítóktól érkezik, főleg az utastér elemei, a kipufogó, a gumik és a légkondi részegységei. A három- és ötajtós Forza között minimális a technikai különbség — a gyári ismertetőben még az 1275 kilós saját tömegük is egyezik —, a tengelytávjuk (2527 mm), a szélességük (1686 mm) és a magasságuk (1492 mm) azonos, a ferdehátú hosszára (4139 mm) a limuzin 13 centit ver rá (4269 mm), ami kizárólag a hátsó túlnyúlásból adódik. A felfüggesztés elöl McPherson-, hátul csatolt lengőkaros, a 15 colos (185/60-as gumikkal szerelt) lemez- vagy alufelnik mögött elöl tárcsa-, hátul dobfékek lassítanak. A másfél literes, négyhengeres benzinmotorszívó és a szívócső befecskendezéses, hengerenkénti négy szeleppel és egy vezérműtengelyes (SOHC) vezérléssel.

Teljesítménye 109 LE (6000/perc), nyomatéka 140 Nm (4500/perc), az erő ötfokozatú kézi váltó által jut el az első kerekekig. A végsebesség szerény 160 km/h, ellenben a fogyasztás még a gyár saját bevallása szerint sem kevés, városban 9,7, országúton 5,7 l/100 km (a vegyes érték 7,2 l/100 km), a tank 50 literes, és létezik automata váltós (ötfokozatú bolygóműves) kivitel is. A ZAZ 15 000 km-enként írja elő a kötelező szervizt, a hároméves vagy a 100 000 km-es általános garancia pedig több mint biztató. Felmerül a kérdés, hogy az árérzékeny, kelet-európai piacokon is felbukkanhat-e az új Zaporozsec. A Dacia és a Lada mellett vélhetően lenne rá kereslet, ám nem az importőr hiánya a legnagyobb akadály: a Forza motorja egyelőre csak Euro4-es tisztaságú, és tudható, hogy ebben a kivitelben módosításokkal is csak az Euro5-öt képes teljesíteni. Nincs ESP-je sem (ez az EU-ban kötelező), és légzsákból is csak kettőt szerelnek bele. Nem tudni, mit forgatnak a fejükben az ukránok és a Chery vezetői, viszont dízelmotorról és új, turbós benzinesekről is hallani, sőt, az sem titok, hogy a Forza 1,5-öséből már kész a változó, DOHC vezérlésű változat is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..