home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
XI. Mosolytenger Gyermekfesztivál
2021.08.26.
LXXVI. évf. 34. szám
XI. Mosolytenger Gyermekfesztivál

A XI. Mosolytenger Gyermekfesztivál programja: 

Időpont: 2021. augusztus 29.                                   

Helyszín: Zenta, Népkert

                       

PROGRAM

SZÍNPAD
14.30   A Mosolytenger Gyermekfesztivál himnusza

14.40   Zumba Kids Gyetvai Hajnalkával (Zenta)

14.55   Tisza Néptánc egyesület, Sedergő csoport (Magyarkanizsa)

15.00   Maradjunk - a Palicsi Színjátszó Grund kiscsoportjának előadása

15.30   Karlo Veliki – Csodálatos bűvészmutatványok       

16.30   A Merkúr és a Midnight Táncegyüttes csoportjai (Zenta, Mohol)

17.30   Pepi bohóc és barátai (Szeged)

18.30   Felkészülés az évszázad bulijára

19.00   Gyermek diszkó.....

 

 BÁBOZÓS SAROK

Jancsi Bohóc Bábszínház előadásai és foglalkozásai

16.00   Szerencsés Jankó

16.30   az előadáshoz kapcsolódó kézműves foglalkozás

17.00   Ki ette meg a körtét?

17.30   az előadáshoz kapcsolódó kézműves foglalkozás

18.00   A róka, a macska, meg a kakas

18.30   az előadáshoz kapcsolódó kézműves foglalkozás

 

VITÉZ LÁSZLÓ BÁBJÁTÉK-AUTOMATA

Reményeink szerint idei rendezvényünk egyik legkülönlegesebb produkciója lesz, ahogyan az előzőekben is az volt. Egy automatába bújt bábok fergeteges előadásukkal szórakoztatják majd az éppen arra sétáló látogatókat.

 

KÖZÉPKORI FALU

A St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatókat és fegyver próbákat tart, íjászkodik.

 

CSALÁDI KÖR

A Családi Kör hetilap szerkesztősége 2018-ban vett részt először a Mosolytenger Fesztiválon. Úgy megtetszett neki a rendezvény, hogy idén is szórakoztatjákat majd a gyerekeket. A lapban évek óta szerepelnek gyerekeknek szánt feladványok, s amióta Ábel István készíti ezeket, egyre többen jelezték, hogy a célcsoporthoz tartozó gyerekek nagyon kedvelik a különféle feladatokat. A Családi Kör szerkesztősége a rendezvényre az elmúlt fél évben megjelent feladványokból válogatta ki.

 

ZÖLD SZIGET

Az Öko-Becse Szervezet megmutatja, hogy mire is használhatóak a szemétnek vélt tárgyak ügyességi játékok keretében és még arcfestés is lesz.

 

KÉZMŰVES FALU

A Rozetta Kézműves Társaság a gyermekeknek kidolgozott kézműves programmal színesíti a fesztivált. Ez a program több kézműves szakág bemutatójáról szól. A Gyermekmissziónál további kézműveskedés fogadja a gyerekeket. Az adai Kreasztolnál amellett, hogy hazavihető alkotások készíthetők lesz fahoki és célbalövés is. A Csipet-csapat Művelődési Egyesületnél pedig szebbnél szebb dolgok készülhetnek majd.

 

KÉZMŰVES VÁSÁR

A Rozetta Kézműves Társaság szervezésében a látogatók igényes kézműves termékeket is vásárolhatnak.

 

BABAVÁROS

A 0-3 éveseknek kialakított helyszínen a legkisebb gyermekek is játszhatnak képességeiknek megfelelően. A baba-sátorban rengeteg színes, zenélő, egymásba építhető kockák, formák, könyvek várják a piciket és szüleiket. S az idei évtől ezekért már garasokat is kaphatnak!

S ha kicsik ugrándozni szeretnének, ezt szolgálják az egyre nagyobb létszámú kis légvárak.

 

ÜGYES LÉGY!

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége és a Kolibri a Családokért Egyesület festéssel, rajzolással, karkötő készítéssel és ügyességi feladatokkal várja a gyermekeket. Az Eszperantó Egyesületnél izgalmas és érdekes játékokat játszhatnak a gyerekek: logikai játékok, tapadós íjak, szivacs kardok.  A Gyermekbarátok Egyesülete pedig a következő ügyességi játékokat kínálja a gyermekeknek: Kacsatalp, Százlábú, Ugráló és Dobáló. A „Kéz a kézben” Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete szervezésében különböző kirakós és képességfejlesztő játékokat lehet majd játszani. A zentai Önkéntes Tűzoltó Testületnél kézzel pumpálós locsolótömlővel lehet majd célba lőni, babzsákokkal célba dobni stb. Visszatér a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület is, ahol a legkülönlegesebb feladatok várják majd a gyereket a. A Zentai Evangéliumi Imaháznál ügyességi és mozgásos kihivásokkal lehet szembenézni. A Medica Netter orvosi rehabilitációs és fizikoterápiás magánrendelő ismerteti az érdeklődőknek a gyermek programjaikat, fejlesztéseiket, szolgáltatásaikat, illetve legalább nyolc különböző ügyességi játékkal is kedveskednek nekik.

 

UGRÁLÓ BIRODALOM

Trambulinok és ugráló-várak sokasága is várja a Népkertbe látogató gyermekeket. Kicsik és nagyok egyaránt élvezik az önfeledt ugrándozást, mókázást, ezért bevethetik magukat az ugráló-várba. Olyan játékokat próbálhatnak ki idén a gyerekek, amik eddig még sosem voltak a a rendezvényen: óriás darts, szumó és a közkedvelt rodeó bika.

 

LOVAGLÁS

Öt lovon lehet majd kipróbálni, hogy milyen is lovagolni.

A rendezvény az előző évekhez hasonlóan teljesen ingyenes, a résztvevő gyermekek minden helyszínt és játékot térítésmentesen használhatnak. Sőt, az egyes helyszíneken garasokat (a fesztivál fizetőeszköze) gyűjthetnek, amelyeken a fesztivál közben a Fabatka-boltban kisebb - nagyobb ajándékokat is vásárolhatnak maguknak illetve ezekkel fizetve használhatják a legnépszerűbb játékokat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..