home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
WHO Szerbia: Már túl lehetünk a nehezén
Szerbiai RTV
2021.01.13.
LXXVI. évf. 2. szám
WHO Szerbia: Már túl lehetünk a nehezén

Reméljük, hogy a koronavírus-járvány legnehezebb napjai mögöttünk vannak, a helyzet jobb, de még mindig súlyos - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának igazgatója.

Marijan Ivanuša szerint a fertőzöttek száma csökken, de még mindig nagyon sokan vannak kórházban. Láttuk, hogy körülbelül nyolcezer beteg volt naponta, most 1500-2000 van, de ezek a számok még mindig nagyok - tette hozzá a szakember a Szerbiai RTV ma reggeli műsorában. Látjuk azt is, hogy hány ember van kórházakban, és körülbelül ezer ember halt meg a múlt hónapban - mondta Ivanuša. Hangsúlyozta, hogy az oltás nagy reményt jelenthet a jövőre nézve, és Szerbia a világon az elsők között kezdte meg az oltást. A rendelkezésre álló oltóanyagok mennyisége korlátozott, nemcsak Szerbiában, hanem más országokban is. Minden ország azért küzd, hogy minél több oltást kapjon - szögezte le a szakember. Rámutatott, hogy eddig mintegy ötven ország kezdte meg az oltást. Arra a kérdésre, hogy hány embernek kell vakcinát kapnia a kollektív immunitás elérése érdekében, Ivanuša szerint egyes számítások alapján valószínűleg a lakosság 60-70 százalékának beoltásával ez megvalósítható. Hangsúlyozta, egyelőre megerősítést nyert, hogy a rendelkezésre álló oltóanyagok védenek az új típusú vírustörzs ellen is. Arról, hogy milyen közel vagyunk a járvány végéhez, Ivanuša azt mondta, attól tart, hogy még nagyon messze.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..