home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Vita az Európai Parlamentben Magyarországról
2024.01.17.
LXXIX. évf. 3. szám
Vita az  Európai Parlamentben Magyarországról

A képviselők nagy többsége azt szeretné elérni, hogy a jogállamiság helyreállításáig Magyarország ne kapjon uniós forrásokat, és hogy függesszék fel a magyar kormány szavazati jogát az Európai Unióban.

Noha az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény elfogadásával Magyarország teljesítette a kohéziós alapok lehívásának feltételeit, további aggályok miatt mintegy 20 milliárd euró marad mindaddig befagyasztva, amíg a magyar kormány nem teljesíti az összes szükséges feltételt - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban.

Ursula von der Leyen a vitán kiemelte, az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény szavatolja a bírói függetlenség megerősítését, és korlátozza az igazságszolgáltatásba való politikai beavatkozás lehetőségét. Ezt kértük, Magyarország pedig teljesítette - fogalmazott. A szexuális kisebbséget érintő jogokkal, az akadémiai szabadsággal és a menedékjoggal kapcsolatos aggályok miatt visszatartott pénzeszközök azonban mindaddig befagyasztva maradnak, amíg Magyarország nem teljesíti az összes szükséges feltételt - szögezte le az uniós bizottság elnöke.

Szégyenletes és abszurd, hogy az Európai Parlament azért akarja felfüggeszteni Magyarország szavazati jogát, mert fontos politikai kérdésekben nem értünk egyet - olvasható a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében.

Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője hangsúlyozta, nevetséges és abszurd, hogy az EP ismét Magyarországgal van elfoglalva. A politikus szerint egyebek mellett azért támadják őket, mert nemet mondanak a migrációra, a genderőrületre, és mert Magyarország továbbra is úgy gondolja, hogy Ukrajna ügyében azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő az unió költségvetése kapcsán kiemelte, minden Magyarországnak járó eurócentet ki kell fizetni.

Forrás: Pannon RTV, MTI

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..