Véget ért a hatodik Pető kurzus

Véget ért a hatodik Pető kurzus

Egy újabb, három hétig tartó intenzív kurzus végéhez érkeztek Zentán a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának munkatársai, akik ezúttal huszonnyolc személlyel foglalkoztak.

A Pető fejlesztőpedagógiai módszerrel elsősorban a központi idegrendszeri sérüléses betegeken segítenek. Az összejövetelek során a pácienseket olyan mozdulatsorokra tanítják meg a konduktorok, amiket a javulás érdekében otthon tovább gyakorolhatnak. A kurzusokra nagy igény mutatkozik Vajdaságban, amit az is bizonyít, hogy Szabadkán és Zentán mintegy harminc újabb beteg jelentkezett a szűrésre.


Perpauer Attila és Csuka Pál (a szerző felvételei)

Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke elmondta, a fejlesztés alatt a szakemberek gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt dolgoztak. Az idősebb korosztálynál két-két csoportot hoztak létre a Parkinson-kórral és a stroke utáni állapottal küszködők részére.

Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának határon túli programokért felelős koordinátora a szűrések eredményéről számolt be.

— Felmérjük a jelentkezők állapotát és a diagnózis alapján igyekszünk besorolni őket a következő kurzus egyik csoportjába. Ezúttal a Parkinson-kórban, szklerózis multiplexben szenvedőknek, illetve a stroke utáni állapotban lévőknek hirdettük meg a szűrést és mintegy harminc, főleg felnőtt beteg jelentkezett.

Az érintettek valószínűleg még az ősz folyamán részt vehetnek egy újabb három hétig tartó, intenzív fejlesztő kurzuson.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink