home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Véget ért a hatodik Pető kurzus
Tóth Lívia
2018.08.12.
LXXIII. évf. 32. szám
Véget ért a hatodik Pető kurzus

Egy újabb, három hétig tartó intenzív kurzus végéhez érkeztek Zentán a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának munkatársai, akik ezúttal huszonnyolc személlyel foglalkoztak.

A Pető fejlesztőpedagógiai módszerrel elsősorban a központi idegrendszeri sérüléses betegeken segítenek. Az összejövetelek során a pácienseket olyan mozdulatsorokra tanítják meg a konduktorok, amiket a javulás érdekében otthon tovább gyakorolhatnak. A kurzusokra nagy igény mutatkozik Vajdaságban, amit az is bizonyít, hogy Szabadkán és Zentán mintegy harminc újabb beteg jelentkezett a szűrésre.


Perpauer Attila és Csuka Pál (a szerző felvételei)

Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke elmondta, a fejlesztés alatt a szakemberek gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt dolgoztak. Az idősebb korosztálynál két-két csoportot hoztak létre a Parkinson-kórral és a stroke utáni állapottal küszködők részére.

Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának határon túli programokért felelős koordinátora a szűrések eredményéről számolt be.

— Felmérjük a jelentkezők állapotát és a diagnózis alapján igyekszünk besorolni őket a következő kurzus egyik csoportjába. Ezúttal a Parkinson-kórban, szklerózis multiplexben szenvedőknek, illetve a stroke utáni állapotban lévőknek hirdettük meg a szűrést és mintegy harminc, főleg felnőtt beteg jelentkezett.

Az érintettek valószínűleg még az ősz folyamán részt vehetnek egy újabb három hétig tartó, intenzív fejlesztő kurzuson.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..