home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tüzet viszek, nem látjátok
Cs. B. B.
2013.07.03.
LXVIII. évf. 27. szám

A Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott kérvényében a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör négy eseményre kért támogatást. Mivel a pályázat kedvező elbírálásban részesült, máris megkezdődött a programok megvalósítása.

— A vakáció hosszúra nyúló napjait igyekszünk tartalmas programokkal kitölteni Tiszaszentmiklóson — hallottuk Reperger Miklóstól, a kultúrkör vezetőjétől. — Munkatársaink pályázatokat írnak, a maroknyi magyar ajkú óvodás- és iskoláscsoportnak ily módon sikerül szórakoztató időtöltést szerveznünk. Játékosan ismerkedhetnek meg az ünnepekkel, jeles napokkal, a hagyományápoló rendezvényekkel pedig visszatekinthetnek eleink világába is. 
A Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott kérvényében a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör négy eseményre kért támogatást. Mivel a pályázat kedvező elbírálásban részesült, máris megkezdődött a programok megvalósítása.
A helybeli plébánián szervezték meg az óvodások, alsós kisdiákok, szülők és nagyszülők jelenlétében Szent Iván, azaz Virágos Szent János napját. Dienes Brigitta és Cs. Berák Benitta játékvezető színes foglalkozással kedveskedett a gyerekeknek. 
A regisztráció és a vendégek köszöntése után vetítéssel egybekötött előadást tartottak Szent János születésnapjáról, a keresztelés jelentőségéről. Szép gondolatok hangzottak el a Szent János-naphoz kapcsolódó almáról, bogárról, amelyet meg is nézhettek az érdeklődők. A „szentiványi” alma egész délelőtt a figyelem központjában állt: az asztalt díszítette, beleszőtték az ügyességi játékokba, sőt a szülők kikaparták a parázsból — a gyerekek pedig jóízűen elfogyasztották. A régi öregek azt tartották, hogy jóllehet kicsi, zöld és kukacos ez az alma, ezen a napon mégis hatalmas varázsereje van. A gyerekek a szentjánosbogarat megfoghatták, és részletes ismertetőt is kaptak az életéről, fajtáiról. A szervezők a kézműves-foglalkozásokkal, ügyességi és népi játékokkal, tűzrakással és tűzugrással igyekeztek a gyerekekben elültetni az ünnep értékének, élvezetének a magvát.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..