home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Tíz zentai, három szabadkai érem
Tóth Tibor
2019.05.21.
LXXIV. évf. 20. szám
Tíz zentai, három szabadkai érem

Zentán 59. alkalommal tartottak nemzetközi atlétikai versenyt. Az idén valamennyivel kevesebben vettek részt rajta, mivel ugyanabban az időpontban több jelentős viadal is folyt itthon és Magyarországon egyaránt.


Az abszolút győztesnek Ivan Garaj és Jovana Vukas bizonyult

A zentai verseny abszolút győztesének a férfiak mezőnyében a Proleter tagja, Ivan Garaj bizonyult, aki súlylökésben 15 méter 28 centiméteres lökéssel nyert, a nők mezőnyében pedig az abszolút győztes a Spartacus atlétája, Jovana Vukas, aki 100 méteren 13,13 másodperces idővel diadalmaskodott. A zentai atléták közül aranyérmet szerzett Lalić Miroslav 100 méteren, Nagy Gellért Béla 3000 méteren és Sóti Csilla 400 méteren, ezüstérmes Menyhárt István 100 méteren, Fodor Ádám 400 méteren, Nebojša Ivić diszkoszvetésben és Sóti Csilla 100 méteren, a 3. helyen pedig Menyhárt Ákos 100 méteren, Menyhárt István 400 méteren és Nebojša Ivić súlylökésben végzett. A Spartacus soraiból Dijana Šefčić megnyerte a súlylökést, Jovana Vukas pedig a 100 méteres síkfutást, a 2. helyen pedig Tea Majstorović végzett 400 méteren.


Célban a női százasok

A verseny után Lalić Zsolt, a Zentai Atlétikai Klub elnöke elmondta, hogy az idén egy kicsit nehézkesen indult a szervezés.

— A labdarúgópálya és a stadion is fel lesz újítva az idén. A munkálatok már megkezdődtek, a munkások a műfüves pálya helyét már egyengetik, új lelátókat, kijelzőket és megvilágítást kap a stadion. Emiatt több versenyszámot nem lehetett megrendezni. Kevesebb dobószámot tartottunk meg, viszont a színvonal meglehetősen magas volt, hiszen a hazaiak mellett Budaörsről és Szegedről is érkeztek versenyzők. Csak Asmir Kolašinac nem tudott részt venni a megmérettetésen. Női súlylökésben a több mint hússzoros országos bajnok, Dijana Šefčić indult, és meg is nyerte a versenyszámot. Diszkoszvetésben az egyik zentai reménység, Nebojša Ivić kipróbálta a felnőttdiszkoszt, és a 2. helyen zárt. A férfi 100 métert egyik fiatal tehetségünk, a 17 éves Lalić Miroslav nyerte meg, aki tegnap este ért haza a válogatott trebinjei edzőtáborából, így nem sok ideje volt pihenni. 400 méteren a győztes nagybecskereki srác mögött két zentai végzett: a 2. helyen a korábbi ifjúsági válogatottunk, Fodor Ádám, a 3.-on pedig Menyhárt István. Sóti Csilla — aki új edzőnk is a klubban — megnyerte a 400 métert, 100 méteren pedig ezüstöt szerzett. Ő már csúcsformában versenyzett, hiszen két hét múlva rendezik meg a többpróba-országosbajnokságot, melyen a legjobb háromba várjuk — emelte ki Lalić.


 Sóti Csilla (középen) 400 méteren 1., 100 méteren 2. helyen ért célba


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..