home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tisztújítás - arculatváltás
M. A.
2005.04.20.
LX. évf. 16. szám
Tisztújítás - arculatváltás

A közgyűlés részvevőiA csókai Szentháromság plébánia hittanterme a templomhoz szokatlan esemény színterévé vált nemrégiben, itt tartotta meg ugyanis évi és egyben tisztújító közgyűlését a csókai Móra Ferenc Művelődési Egyesület. A csaknem ötven jelenlevőt Cára József, az egyesület elnöke üd...

A közgyűlés részvevői

A csókai Szentháromság plébánia hittanterme a templomhoz szokatlan esemény színterévé vált nemrégiben, itt tartotta meg ugyanis évi és egyben tisztújító közgyűlését a csókai Móra Ferenc Művelődési Egyesület. A csaknem ötven jelenlevőt Cára József, az egyesület elnöke üdvözölte és külön köszöntötte Mellár József esperesplébánost. A napirend ismertetése után a tagság nagy érdeklődéssel követte a tavalyi évet felölelő beszámolót, amelyet nyomban meg is vitatott, majd elfogadott.
Az alapszabály módosítása némi vitát váltott ki. Azokat az ajánlatokat, amelyek gazdagították és javították a tervezetet, a résztvevők megszavazták és beépítették az új dokumentumba, amelyet végül jóváhagytak. Az új alapszabály értelmében előterjesztették az egyesület új vezetőségét, amelyet titkos szavazással erősítettek meg. A csókai Móra Ferenc Művelődési Egyesület ismét Cára Józsefet bízta meg az elnöki teendők végzésével. Az alelnök Vrábel János, a titkár Margit Zoltán, a közgyűlés elnöke Süli Zoltán, akit Jasura József helyettesít. Morajkó József az ellenőrző bizottság elnöke, tagjai pedig Kiss Tóth Erika és Kobrehel Zoltán. Művészeti igazgató ifj. Vrábel János, gazdasági igazgató Joó András, fejlesztési igazgató Nagy Gábor. Az egyesület programfelelőse Dienes Zoltán, a rendezvények szervezéséért pedig Cára Aranka felel.
A régi/új elnök ismertette az egyesület új ügyviteli arculatát. Az eddigi megkövesedett felállást a kor szelleméhez lett alakították, modernizálták, ami egy mozgékonyabb és hatásosabb szerveződési formát, egy egészen új, és mondhatnám, szokatlan hozzáállást is előrevetít. A Móra Ferenc Művelődési Egyesület a jövőben jelen kíván lenni minden olyan eseményen, amely Csóka község magyarságának kulturális életét gazdagítja.
A tervek szerint az egyesület 16 tagozatban működik majd. A népi tánc tagozatért Vas Endre felel, a népzenei tagozatot Cára Aranka vezeti, a II. Rákóczi Ferenc nevét viselő férfikórust Égető Lajos, a női kórust Tóth Rozália irányítja. A kézműves tagozatot Vrábel János, a festőkét Bugyi Lajos, az irodalmit Maros Antal koordinálja. A kézimunka-tagozatot Fehér Piroskára, a színjátszót Szabó Lászlóra, az egyházzeneit Both M. Kornélia nővérre bízták, a hagyományőrző csoport Róth Ilonához, a faluturizmus és a gasztronómia Margit Zoltánhoz, a nemzeti és kulturális örökség Berkovics György nevéhez fűződik. Itt említeném meg Lévai Jánost, aki a gyűjteményekért felel, valamint ismételten Margit Zoltánt, akire a közművelődés és a foglalkoztatás feladata hárult, valamint Jasura Józsefet, aki a nyugdíjasokkal hivatott foglalkozni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..