home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Telt ház helyett…
Martinek Imre
2021.12.11.
LXXVI. évf. 49. szám
Telt ház helyett…

Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület, Hertelendyfalva. 2021. december 10-e. Telt ház helyett csordultig megtelt szívek. Merthogy a csoda ismét megtörtén(hetet)t.

Újabb befogadó helyszínekkel (Versec, Székelykeve…) folytatódott ugyanis Molnár Zoltán újvidéki színművész kemény két esztendővel ezelőtt megkezdett, Szeretnék néha visszajönni még című melankolikus utazása. Vigaszt és reményt egyaránt hozva. Afelől is, hogy a szülőföld szeretetébe, illetve az életbe vetett hitbe nem meddő és haszontalan dolog kapaszkodni.

“Szeretnék néha visszajönni még, / Ha innen majd a föld alá megyek,

Feledni nem könnyű a föld izét, / A csillagot fönn és a felleget.”

(Juhász Gyula: Testamentom — részlet)

A mindennapjaink legparányibb pórusát is átható, egymással szüntelenül viaskodó, a menni vagy maradni kérdéseket taglaló válogatás gerincét Ady Endre, Juhász Gyula, Jung Károly, Reményik Sándor, Szilágyi Domokos, Wass Albert... művei alkották. Legutóbb Budapesten találkoztunk.  

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..