home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Tartalmas iskolanap volt
Kónya-Kovács Otília
2008.12.24.
LXIII. évf. 52. szám
Tartalmas iskolanap volt

A díjazott jelmezesek csoportjaIskolanapot ünnepeltek a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában. Hallai Zoltán igazgató elmondta, hogy Muzslyán 115 éve kezdődött meg az oktatás. Ez alkalomból egy tájszobát is kialakítottak a központi iskola épületében, mely a tanulóknak hivatott bemutatn...

A díjazott jelmezesek csoportja

Iskolanapot ünnepeltek a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában. Hallai Zoltán igazgató elmondta, hogy Muzslyán 115 éve kezdődött meg az oktatás. Ez alkalomból egy tájszobát is kialakítottak a központi iskola épületében, mely a tanulóknak hivatott bemutatni az őseik életterét. Dorogi Erzsébet tanítónő szerint hiányolják térségünkben a tájházat, ezért próbálkoztak legalább egy tájszoba létrehozásával. A gyűjtés már régebb óta megkezdődött, hozzájárultak az iskola diákjai és alkalmazottai, valamint a muzslyai Nők Klubja.
Az iskolanap alkalmából több helyszínen is szerveztek műhelymunkát. Első ízben tartották meg a Micimackó Kuckóját a könyvtárban. Vidrács Krisztina, az egyik szervező ismertette a kezdeményezés célját: az alsós diákokat várták a könyvtárba, azokat, akik szeretik Micimackót. Kialakítottak egy játéksarkot is a könyvtárban, ahol a legfiatalabbak plüssjátékokkal játszhattak, az idősebbek kifestőkkel foglalatoskodtak. A kézművesműhelyben Varga Rozália tanárnő dolgozott a gyerekekkel.
Egy iskolanap sem múlhat el sportvetélkedők nélkül, így volt ez az idén is. Ezúttal a szülők versenyeztek meg a csemetéikkel.
Az ötödik és hatodik osztályos diákok, akik polgári nevelésre jártak, ezúttal a diszkriminációról tanultak meg a legtöbbet. A csoportmunkákat ''megzavarva” érdekes helyzeteket rajzoltak le a gyerekek a felvetett téma kapcsán, és magyarázatot is fűztek hozzá.
A kémia és fizika szakcsoport munkája egy szaktanteremben zajlott. A kémikusok arra adtak választ: miért kék a kékkő, közben meg ujjlenyomatot is ''vettek” az emberfiától. A fizikusok például bemutatták, hogyan működik a fék meg a tüdő. Molnár Attila biológia-kémia szakos és Puskás János fizika szakos tanár elégedett volt a gyerekek részvételével.
Az alsós diákok részére jelmezes felvonulást rendeztek. A zsűri ezúttal is alapos munkát végzett. A díjazottak között volt ősember, ősasszony, mobiltelefon, afrikai hercegnő, virág, fa, hóember, kaktusz, nagyanyó -- és egy rémséges múmia...
Az iskolanap alkalmából fogadták az iskola egykori tanulóit, akik immár középiskolások.
A Bánát sporthorgász-egyesület az iskola tanulói körében horgászszakcsoportot vezetett, melynek 29 részvevőjét a vezetők igencsak meglepték, hiszen okleveleket nyújtottak át nekik, és ajándékot is: egy-egy horgászbotot, etetőt, szilkét, horgokat... Szinte szó nélkül maradtak a kis horgászpalánták.
Összegezve: kell-e ennél jobb iskolanap?

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..