home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Születésnapot ünnepel a Szabadkai Zeneiskola
Miskolci Krisztina
2024.10.17.
LXXIX.. évf. 42. szám
Születésnapot ünnepel a Szabadkai Zeneiskola

Ünnepi hangversennyel kedveskedett a közönségnek a Szabadkai Zeneiskola, október 16-án ugyanis fennállásának 156. évfordulóját ünnepelte. A koncertet a szabadkai városháza dísztermében tartották meg, közönségben és sokszínű zenei repertoárban pedig nem volt hiány.

Az eseményen nem csak a Szabadkai Zeneiskola diákjai léptek fel, érkeztek fellépők külföldről, más zeneiskolákból is.

Az idén készítettünk egy nagyon gazdag programot, bemutatkozik egy budapesti zeneiskola diákja, Eszékről is jöttek vendégek, és egy belgrádi zeneiskolából is. Minden évben igyekszünk, hogy ne csak a szabadkaiak lépjenek fel, hanem a mi barátaink is. Szeretünk új kapcsolatokat teremteni, és közreműködni más zeneiskolákkal, és így gazdagítani a zenei életünket. Az idén ötven gyerekkel több iratkozott be, mint tavaly, sokan hegedűre jelentkeztek, nagyon népszerű a zongora szak és a gitár is, de más hangszerek iránt is érdeklődnek, mint például a fuvola, tambura. Örülünk, hogy ilyen sok diákunk van. Minden évben nagyobb az érdeklődés, azt hiszem, a szülők látják, mennyire fontos a zenei oktatás egy kisgyerekeknél, mert nagyon sokat ad, szocializál, soha nem unalmas, versenyekre járunk, koncerteket szervezünk. Mi mindannyian szeretünk ott lenni, és úgy érzem, mintha egy nagy család volnánk — hangsúlyozta Dragana Nikolić igazgatónő.

A koncert során a fiatal tehetségek tanúbizonyságot tettek zene iránti elköteleződésükről és arról, hogy a zeneiskola jól végzi a zenészpalánták képzését. Guzsvány Lénárd igazgatóhelyettes és trombitatanár elmondta, minden évben koncerttel ünneplik az iskola napját. Ilyenkor minden tanszak ad egy diákot, aki prezentálja őket egy számmal.

Mint minden évben, ezúttal is október 16-án tartjuk meg a zeneiskola napját. Mondhatjuk, hogy minden szak mindig megtelik, van, hogy nem minden évben populáris minden hangszer, akad azért egy kis változás. Amit kiemelnék, hogy az idén rekordot döntöttünk, a 2024/2025-ös tanévben több mint 800 diákunk van, az iskola történetében ennyi még nem volt.

Fényképezte: Miskolci Krisztina

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..