home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szombathy Bálint Hősök voltunk című kiállításáé a Vladislav Ribarnik-díj
(gyg)
2015.01.14.
LXX. évf. 2. szám
Szombathy Bálint Hősök voltunk című kiállításáé a Vladislav Ribarnik-díj

Szombathy Bálint Hősök voltunk című kiállítása érdemelte ki a szerb Politika napilap 2014. évi Vladislav Ribarnik-díját, melyet immár 72. alkalommal ítéltek oda az év legkiemelkedőbb kiállításáért.

A vajdasági, pacséri származású, jelenleg Budapesten élő képzőművész, kritikus, művészeti író a politikai művészete révén méltán tett szert világhírnévre. Szombathy konceptuális alkotásait, installációit, performance-ait mindenütt elismerő kritika kíséri. A szabadkai közönség szeptember és október folyamán a Képzőművészeti Találkozó Modern Galériájában, illetve a Dr. Vinko Perčić Képtárban tekinthette meg a Hősök voltunk című kiállítást, melyet január 13-ától a belgrádi Podroom Kulturális Központban tárnak a közönség elé. Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja: Kortárs társadalomkritika egy letűnt világról

A döntés a Rade Leposavić elnökből, Ljiljana Ćinkul, Katarina Mitrović és Stevan Vuković művészettörténészből és -teoretikusból, valamint Marija Đorđevićből, az újság kulturális rovatának szerkesztőjéből álló zsűri egyhangú szavazata alapján született meg. A díjat január 25-én, a Politika újság napján adják át.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..