home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szilveszterezés — de hogyan?
Balázs Szilvia
2016.12.30.
LXXI. évf. 52. szám
Szilveszterezés — de hogyan?

Az éttermek, szórakozóhelyek általában igen borsos áron kínálják a vendégeknek a szilveszteresti kikapcsolódást. A legdrágább helyeken akár 6-8000 dinárt is elkérnek, de persze ennél jóval olcsóbban is lehet bulizni ezen az éjszakán. Ki mit választ? Ezt kérdeztük olvasóinktól.

Farkas Ervin másfél évtizede nem szilveszterezett — legalábbis nem a klasszikus értelemben. Jó kérdés, hogy azok, akik újévváráskor mások szórakoztatásáról gondoskodnak DJ-ként, vajon mennyire tudnak kikapcsolódni munka közben.

— Mivel az elmúlt tizenöt év szilveszterestéi munkával teltek, az újévet megelőző hetek pedig a buli megszervezésével, az idén úgy gondoltuk, hogy kivesszük a szabadságot, és mi is elmegyünk a barátokkal szórakozni. Mi a hajdújárási kultúrotthont választottuk, ott várjuk a 2017. évet az ismerőseinkkel.

A bácsfeketehegyi Bertók Csilla főállású anyukaként ügyesen egyensúlyoz „a kecske is, a káposzta is” kérdésben az újévvárás tekintetében. Azt mondja: gyermekek mellett is lehet jól szórakozni, ráadásul olcsón, kényelmesen.

— Mióta megszülettek a gyermekeink, az itthoni szilveszterezés mellett döntünk. Szomszédokkal, barátokkal búcsúztatjuk az óévet. Szétosztjuk egymás között a teendőket, megbeszéljük, hogy ki mivel tud hozzájárulni az ételhez, italhoz. Kellemesen megvacsorázunk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat a barátaink és persze a gyermekeink társaságában.

Olyanok is vannak, akik alig várják az ünnepeket, de nem a bulizás, hanem a pihenés miatt. A szabadkai Szakáll Laura újságíróként egész évben, de sokszor még szilveszterkor és az új év első napjaiban is dolgozik, ezért kevés ideje jut kikapcsolódásra.

— Sokan egyfajta kötelességnek érzik, hogy szilveszterkor buliba menjenek: mindegy, hogy baráti összejövetelt vagy szórakozóhelyet választanak, a lényeg az, hogy lehessen képeket megosztani a közösségi oldalon. Nem kedvelem a zajos bulikat, a petárdázást és a tűzijátékot. Néhány éve otthon, családi körben töltöm az év utolsó estéjét. A szilveszter nekem inkább a nyugalomról és a pihenésről szól, egy kellemes vacsora mellett, számomra kedves emberek társaságában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..