home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Szabadka: megalakult az új összetételű városi képviselő-testület
Tóth Tibor
2024.07.10.
LXXIX. évf. 28. szám
Szabadka: megalakult az új összetételű városi képviselő-testület

Szabadka Város Képviselő-testülete ma délelőtt tartotta alakuló ülését, melyen beiktatták tisztségükbe a legutóbbi helyhatósági választás alkalmával mandátumhoz jutott képviselőket. Az ülésen öt napirendi pont szerepelt. A tanácsnokok mandátumának hitelesítése után titkos szavazással megválasztották a városi képviselő-testület új elnökét, mely tisztet Gyivánovity Dániel látja el az elkövetkező négy évben. Az 54 igen szavazatot kapott Gyivánovity dr. Pásztor Bálintot váltja az elnöki székben.

— Először is szeretném megköszönni Szabadka város polgárainak, hogy a mi listánkat támogatták, és ezáltal lehetővé tették a második legnagyobb számú szavazat, valamint a második legnagyobb számú mandátum megszerzését. A koalíciós tárgyalásoknak köszönhetően a választási eredmények alapján nekünk jár a második legfontosabb pozíció, ez pedig a városi képviselő-testület elnöki tiszte. Kampányunk három tartópillérét továbbra is képviselem, ezek pedig Szabadka városmagjának megőrzése, Palics fejlesztése és a világ turisztikai térképére való visszahelyezése, valamint a helyi közösségek arányos fejlesztése. Az üléseket becsülettel, egyenes gerinccel fogom vezetni, és tisztességes viselkedést várok mindenkitől, aki a városi képviselő-testület padjaiban ül. Dr. Pásztor Bálinttól átvenni ezt a tisztséget nagy megtiszteltetés, de óriási feladat is egyben. Igencsak magasra tette a lécet, ahogy megboldogult Pásztor István elnök úr is mondta: olyan magasra, hogy távcsővel sem látjuk. Minden tudásommal, tapasztalatommal és erőmmel azon leszek, hogy továbbvigyem azt, amit elődöm elkezdett. Ellátott pár kulisszatitokkal és tanáccsal. Minden hónapban az első csütörtökön lesznek ülések, azt megelőzően pedig, ahogy eddig is, sajtótájékoztatókat tartunk — mondta Gyivánovity Dániel.

A képviselő-testület titkári tisztségét továbbra is Ladóczki Gyula tölti be, a vkt-elnök helyettesének pedig Nebojša Crnogoracot választották. A város polgármestere szavazattöbbséggel továbbra is Stevan Bakić maradt.

— Hazai és külföldi befektetőket hozunk a városba, befejezzük a megkezdett projektumokat. Elkezdjük a már bejelentett projektumokat, melyek közé egyebek között az óvodák felújítása, a palicsi egészségház felépítése, szabadtéri edzőtermek létesítése és kerékpárutak építése tartozik. Még nagyobb összegeket fektetünk az utak fejlesztésébe, november végén, december elején befejezzük a gyorsvasutat, és ekkor minden olyan utcát rendbe hozunk, amely a vasút építése következtében rongálódott meg. Hamarosan átadjuk rendeltetésének a Népszínházat, a tűzvédelmi engedélyekre várunk, és nemsokára megkezdődhet a Szabadkai Közkórház felújítása is. A várhatóan három évig tartó munkálatok végén Szabadka végre egy modern, korszerű klinikai központot kap — emelte ki Stevan Bakić.

Szabadka új alpolgármesterének Góli Csillát választották, aki Kern Imrét váltja. Góli Csilla dinamikusabbá szeretné tenni az együttműködést a közszféra különféle egységeivel, és szorgalmazni fogja a közintézmények és a szervezeti egységek közötti konstruktív párbeszédet.

— Nem egyszerű feladat, egy olyan ember után, mint Kern Imre, átvenni a polgármester-helyettes feladatkörét a szabadkai önkormányzatban. Az a nagy szerencsém, hogy olyan csapattal tudok majd tovább dolgozni az elkövetkező négy évben, akikkel már korábban is együttműködtem. Szinte mindegyik tanácstagot személyesen ismerem, egy kivételével már mindenkivel dolgoztam együtt. Úgy érzem, eddig is hatékonynak bizonyult az együttműködésünk, amit tovább szeretnék folytatni. Nem térünk el attól a csapásvonaltól, amit az előző mandátumban dr. Pásztor Bálint és Kern Imre taposott ki. Folytatni fogjuk ezeket a kezdeményezéseket, de új projektumokat is szeretnénk véghez vinni. Nagyon jó párbeszéd alakult ki a polgárokkal, akik minden olyan felületet használnak, ahol tudnak velünk kommunikálni, jelentik a kisebb-nagyobb problémákat. Erre a továbbiakban is igyekszünk odafigyelni — mondta Góli Csilla.

Kinevezték a városi tanács tagjait is. A kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel Tóth Róbert, a mezőgazdasági ügyekkel Bognár Pásztor Hajnalka, az idegenforgalommal, a beruházásokkal és a nemzetközi kapcsolatokkal Ercsi Hargita, az ifjúsággal és a sporttal Nataša Aleksić, a gazdasági ügyekkel Marko Marić, az oktatással és a kultúrával Milanka Kostić, a szociális védelemmel és az egészségüggyel pedig Đenđi Seleši foglalkozik az elkövetkező négy évben. Az új összetételű képviselő-testület és városi tanács szeptemberben kezdi meg munkáját.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..