home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Romhányi Ibire emlékeztek
(—)
2013.03.06.
LXVIII. évf. 10. szám
Romhányi Ibire emlékeztek

A törökkanizsai könyvtár dísztermében Romhányi Ibire, a szabadkai Népszínház, az Újvidéki Rádió és az Újvidéki Színház kiváló művészére emlékeztek.

A törökkanizsai könyvtár dísztermében Romhányi Ibire, a szabadkai Népszínház, az Újvidéki Rádió és az Újvidéki Színház kiváló művészére emlékeztek. Lenyűgözően szerepelt Madách Imre Az ember tragédiájának Évájaként, Háy Gyula Isten, császár, paraszt című királydrámájának Borbálájaként, Katona József Bánk bán című tragédiájának Gertrudisaként, a Három nővér Olgájaként stb. Deák Ferenc Áfonyák című drámájában nyújtott alakításért Sterija-díjban részesült, Ibsen Kísértetek című drámájában Helena Alving szerepéért pedig Erzsébet-díjjal jutalmazták.
A rendezvényen közreműködött Káich Katalin színháztörténész, valamint Banka Lívia és Ábrahám Irén, az Újvidéki Színház művésznői, Romhányi Ibi színházi fotóiból pedig alkalmi kiállítás nyílt.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..