home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Rendhagyó történelemóra a Hunyadiban
(—)
2013.02.13.
LXVIII. évf. 7. szám
Rendhagyó történelemóra a Hunyadiban

Nem mindennapi esemény színhelye volt február 1-jén a Hunyadi János Általános Iskola. A hatodikos, hetedikes és nyolcadikos tanulók rendhagyó történelemórán vehettek részt, amelynek vendége Nagy Tibor volt. A tanár úr, aki egyébként a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban történelmet tanít, a holokausztról — vagy ahogyan a zsidók saját nyelvükön említik — a SHOA-ról tartott előadást.

A lebilincselő beszámoló során felelevenítette a zsidók szinte teljes történelmét az ókortól egészen napjainkig. Igyekezett választ adni azokra a mindenkit foglalkoztató kérdésekre, hogy hogyan is válhattak a zsidók ennyire ügyes kereskedőkké, iparosokká, tudósokká; hogyan létezik az, hogy a multinacionális vállalatok élén rendre zsidó származású üzletember áll, és nem utolsósorban megpróbált rávilágítani azokra az okokra, amelyek a zsidók üldöztetéséhez és tömeges lemészárlásához vezettek a II. világháború során. Rendhagyó előadását saját élményeivel is színesítette, izraeli utazása során gyűjtött tapasztalatait is megosztotta a közönséggel. Hogy kerekebb legyen a történet, a hunyadis diákok ezt megelőzően már felkeresték a csantavéri zsidótemetőt is.
A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták a tanár úr lendületes előadását, nagy élmény volt számukra, hogy találkozhattak vele, s máskor is — más témával is — szívesen látják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..