home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
RÉGI-ÚJ VEZETŐSÉG
M. A.
2005.03.30.
LX. évf. 13. szám
RÉGI-ÚJ VEZETŐSÉG

Parkot alakítottak ki Szentmihály központjábanA nagybecskereki község 30 helyi közösségében február végén a szavazópolgárok megválasztották az új tanácsokat, amelyek helyenként 11--15 tagot számlálnak. A csaknem 800 jelölt közül a leadott voksok alapján 317 szerepelt sikeresen. Rövid időn b...

Parkot alakítottak ki Szentmihály központjában

A nagybecskereki község 30 helyi közösségében február végén a szavazópolgárok megválasztották az új tanácsokat, amelyek helyenként 11--15 tagot számlálnak. A csaknem 800 jelölt közül a leadott voksok alapján 317 szerepelt sikeresen. Rövid időn belül megtartották az alakuló ülést, és soraikból nevezték ki az elnököt és alelnököt. Szentmihályon is így történt ez. Az új összeállításban öt a régi, és nyolc az új tag. Maradt a régi elnök és alelnök Bálint János, illetve Kovács József személyében.
- Köszönettel tartozom a szentmihályiaknak, hogy újraválasztottak - mondta Bálint János. - Továbbra is a falu érdekében dolgozom, mert ha az emberek elégedettek és gazdagok, akkor a település is előrehalad.
A szentmihályiak kiváló növénytermesztők, kora tavasztól késő őszig javarészt ők látják el a nagybecskereki piacokat palántával, zöldségfélével. A faluban szaporodnak a fóliasátrak, mind többen tartják kifizetődőnek a konyhakertészetet. A magyarországi testvértelepülési (Zalaszentmihály) kapcsolat segítségével az idén megpróbálkoznak szerződéses alapon az uborkatermesztéssel és -kivitellel. Ettől a tavasztól egyébként névtáblával jelennek meg a termelők a piacokon, és a viszonteladókkal ellentétben szavatolják, hogy mindig friss és saját terméket kínálnak a vevőknek. Mindez a termelők szervezkedését, egyfajta szövetkezet megalakítását igényli, amit tervbe is vettek, miután létrehozzák a falufejlesztési alapot.
Magának a településnek szerénynek mondható tervei vannak. Az idén szeretnék befejezni a tűzoltóotthont, ahol helyet kap a helyi iroda is. Az objektum megnyitását szeptember 29-ére, a falu napjára tervezik. Anyagi támogatást nyújtanak az iskolának, a művelődési egyesületnek és más helyi szervezeteknek. Továbbra is ápolják a testvér-települési kapcsolatokat, s már május végére meghívást kaptak Magyarországról az iskola diákjai és a művelődési egyesület táncosai.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..