home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Péntektől vasárnapig Szüreti napok Horgoson
Tóth Tibor
2023.09.21.
LXXVIII. évf. 38. szám
Péntektől vasárnapig Szüreti napok Horgoson

Horgoson, a Borbarátok klubjában ma sajtótájékoztató keretében harangozták be a 33. Horgosi Szüreti napok programját. Sós Nóra, a Juvenior Polgárok Egyesületének elnöke, a Művelődési Ház koordinátora elmondta, a Szüreti napok Horgos legnagyobb és legjelentősebb eseményévé nőtte ki magát.

–Szeptember 22-én, pénteken, megnyitjuk a terménykiállítást valamint a horgosi szakkörösök bemutatkozására is sor kerül, ugyanis a kiállítás mellett az ő alkotásaik is megtekinthetők lesznek. A megnyitó ünnepségen a Napraforgó óvoda gyermekei lépnek fel, és a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület táncjátéka is látható lesz.

23-án, szombaton igen gazdag és színes programokkal készülünk mindenki számára, hiszen különböző helyszíneken, más-más korosztályokat igyekszünk megszólítani. Délelőtt 9 órakor barátságos sportmérkőzés veszi kezdetét a Bara szabadidőközpontban, ahol a fiatalok kosárlabdázhatnak, röplabdázhatnak és focizhatnak. Az asztaliteniszklub szervezésében megtartják a Szüreti Kupa elnevezésű versenyt a Kárász Karolina Általános Iskola tornatermében. Pontban délben megkezdődik a főzőverseny, majd megnyitja kapuit a játékpark a Játszóház udvarában, ahol egész délután gazdag, családbarát programokkal, kézműves foglalkozásokkal, korongozással, légvárral és Ringató foglalkozással készülünk, de Jancsi bohóc bábszínházát is megtekinthetik az érdeklődők. A gyermekek a foglalkozásokon való részvételért cserébe jegyet kapnak, amit palacsintára válthatnak be. A délután folyamán íjászat szerepel a programban, valamint a zentai partyarcosok is velünk lesznek, akik szintén a gyerekekkel foglalkoznak. Este a magyarországi KisCipő zenekar lesz a sztárfellépőnk, akik a Republic zenekar legjobb és legismertebb slágereit hozzák el Horgosra. Várunk mindenkit szeretettel az élő, 90 perces nagykoncertre. Őket a Štalog Rock Band követi a nagyszínpadon, majd a napot DJ RICH zárja.

Vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmisén mondunk áldást az idei terményért a Havas Boldogasszony Római Katolikus templomban, majd 14 órától a Művelődési Ház melletti nagyszínpadon vajdasági barátaink, művelődési egyesületek lépnek közönség elé.

A szervezők az idei évben méhész és méz témában készítik a terménykiállítást, ennek apropóján pedig főleg pénteken mézet lehet kóstolni és mézkülönlegességeket vásárolni, fogyasztani. Mézédes sütemények címmel süteményversenyt is hirdettünk, ahova méz hozzáadásával készített süteményeket várunk péntek délelőtt. A sok finomság elfogyasztására a kiállítás megnyitóján lesz alkalom – ismertette a programokat Sós Nóra, és arra kérte a horgosiakat és környékbelieket, hogy az elkövetkező három napban látogassanak el Horgosra és vegyenek részt a 33. Szüreti napokon.

Fényképezte: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..