home 2024. szeptember 27., Adalbert napja
Online előfizetés
Operaest Szabadkán
Miskolci Krisztina
2024.09.26.
LXXIX. évf. 39. szám
Operaest Szabadkán

Október 8-án rendezik meg Szabadkán, a városháza dísztermében 20 órai kezdettel az Erkel-operaestet.

A rendezvény részleteiről és annak jelentőségéről Góli Csilla, Szabadka alpolgármestere, dr. prof. Temesi Mária opera-énekesnő, Varga Márta, a Magyar Művészeti Akadémia titkára, Balogh György, Magyarország szabadkai főkonzulátusának konzulja, Bata János, a Magyar Művészeti Akadémia regionális munkacsoportjának tagja és Gyüdi Sándor karmester, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója sajtótájékoztatón számolt be.

Az est folyamán a 2024. évi Simándy József Nemzetközi Énekverseny különdíjasai operaáriákat és duetteket adnak elő Erkel Ferenc Bánk bán és Hunyadi László operáiból. A program művészeti vezetője, az énekverseny versenyigazgatója prof. dr. Temesi Mária, a műsorvezető Gyüdi Sándor lesz, emellett Pál Tamás zongoraművész-karmester is közreműködik, aki az előadás során zongorán kíséri a fellépőket. Az esemény prof. dr. Temesi Mária művésznő kezdeményezésére épül, és a Magyar Művészeti Akadémia, Szabadka Város és a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ közös szervezésében valósul meg.

— Nagy megtiszteltetés és köszönet Temesi Mária művésznőnek, hogy kapcsolatba lépett városunkkal, és szívesen tettünk eleget a felkérésnek, hogy valamilyen módon társai legyünk ennek az estnek. Erkel Ferenc nagyon nagy szereplője a magyar zenei hagyatéknak, neki köszönhetjük a magyar operát — mondta Góli Csilla.

— Azt gondolom, egy olyan csodás összefogásnak vagyunk részesei, amely példaértékű is lehet. Örülünk, hogy ilyen csodálatos helyszínt kaphatunk tehetségeink bemutatására. A Simándy József-énekverseny huszonöt éve a magyar és a határon túli énekestehetségek felkarolásán dolgozik. A határon túli művészekkel való kapcsolatunk csodálatos dolog, boldogan veszünk fel Vajdaságból érkező magyar anyanyelvű énekeseket, akik közül sokan elismert operaénekesekké váltak. Nagy szeretettel várjuk a közönséget, jöjjenek, mert nagyon tehetséges énekesektől egy közismert és nagyon nehéz repertoárt fognak hallani — hangsúlyozta Temesi Mária.

— Ez egy nagyon méltó helyszíne lesz a rendezvénynek. A kapcsolat Szeged és Szabadka között történelmileg is, és a művészeti életben is élő. Erkelnek óriási a jelentősége, világszínvonalú dalokat komponált — emelte ki Gyüdi Sándor a sajtótájékoztatón.

Az operaestre a belépés ingyenes.

Fényképezte: Miskolci Krisztina

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..