home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Motoros dübörgés Martonoson
(Tha)
2011.06.01.
LXVI. évf. 22. szám
Motoros dübörgés Martonoson

A tavasz beköszöntésével, legyen az bármilyen szeszélyes is, megkezdődtek a motoros találkozók. Az elkövetkező hónapokban az ilyesfajta események kedvelői szinte minden hétvégére találhatnak maguknak szórakozást -- nemcsak Vajdaság-szerte, hanem Magyarországon is. Mert a rendezvényeken bará...

A tavasz beköszöntésével, legyen az bármilyen szeszélyes is, megkezdődtek a motoros találkozók. Az elkövetkező hónapokban az ilyesfajta események kedvelői szinte minden hétvégére találhatnak maguknak szórakozást -- nemcsak Vajdaság-szerte, hanem Magyarországon is. Mert a rendezvényeken barátságok szövődnek -- klubok és magányos farkasok között egyaránt --, és a gépparipák szerelmesei szívesen ellátogatnak egymáshoz. Sátor, hálózsák, némi pénz a zsebbe, és már lehet is robogni.

- Barát István fotói

Nemrégiben a martonosi futballpályára dübörögtek be a kemény legények, és ott a helybeli Helldorado MC szervezésében tartották meg a IV. Baráti Motoros Találkozót. Az időjárás is kedvezett, a belépőjegy mindössze száz dinárba, egy jókora adag babgulyás pedig ennek a felébe került, de az italok ára is igazán baráti volt -- vagyis mindenkinek megérte. Közben lehetett beszélgetni, sétálgatni, ámuldozni és bámulni a csodálatosabbnál csodálatosabb gépeket. És persze találgatni, hogy vajon mennyibe kerülhetnek. Nekem például az is tetszett, hogy néhány fiatal egyszerű, régi APN 4-es motorkerékpáron gördült be, de legalább olyan büszkén feszítettek a járgányukon, mintha a papa egy méregdrága csodamasinát vásárolt volna nekik. Mivel nem vagyok a téma szakértője, csak egy műkedvelő, hátul ülő motoros feleség, az is megtörténhet, hogy ez egy újabb divathóbort!
A felvonulást, mely számos nézelődő helybelit vonzott a házak elé, következett -- többek között -- a kötélhúzó és sörivó verseny, de a vállalkozó szelleműek lassú hajtásban is összemérhették az ügyességüket. Ennek a műsorszámnak az lett a nyertese, aki később érkezett be a célba. A csigalassúsággal egyensúlyozó motorosok furcsa látványa számos megjegyzést váltott ki a nézőkből. Az összejövetel természetesen az elmaradhatatlan esti koncertekkel fejeződött be.
A vérbeli motorosok már bizonyára bejelölték a naptárukban a nyári találkozók dátumát, de említsünk meg mi is néhányat. Június 24-én és 25-én majdnem minden út Zentára vezet majd, de bizonyára lesznek olyanok is, akik inkább Rumát vagy Torontálvásárhelyet választják. Július 7-én, 8-án és 9-én Apatin és Temerin, 14-e és 16-a között pedig Ada és Pancsova lehet az úti cél, esetleg 22-én és 23-án Versec. Mivel Muzslyán két motoros klub is működik, két alkalommal várják a vendégeket: július 29-én és 30-án, valamint augusztus 19-én és 20-án.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..