home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Moss kezet (meszelés után)!
Tékiss Tamás
2020.04.06.
LXXV. évf. 14. szám
Moss kezet (meszelés után)!

Üzenetek a karanténból című sorozatunk mai szerzője Tékiss Tamás író

Néhány héttel ezelőtt, amikor nekiláttunk a ház átalakításának, hogy a már meglévő helyiségekből háló- és gyerekszobát alakítsunk ki, édesapám megkérdezte, szóljon-e a szobafestő ismerősének, hogy a végén eljöjjön, és néhány nap alatt bemeszeljen mindent. Tavaly a konyhát és a garázst már én meszeltem, egyik sem lett olyan szörnyű, legyintettem; majd megcsinálom én. (Elvégre önálló és talpraesett vagyok, megbirkóztam én már nagyobb falatokkal is, és különben is szeretem magam megoldani azt, amihez — apám szavaival élve — „nem kell három gimnázium”.) Tudtam, hogy a meszelés mellett még egy-két fát is el kell ültetnem, na meg a hagymát, a borsót és néhány palántamagot, plusz elvégezni a szokásos ház körüli teendőket, de ez még mind kivitelezhetőnek tűnt. Azután jött a pandémia és a napi 10 e-mail az iskolából, melyek nagyjából két nap alatt voltak hivatottak bennünket — tanárokat — átképezni a távoktatásra. Gondolom, mondanom sem kell, hogy az életem egy csapásra káoszba fordult, és derűs mosollyal gondoltam azokra a facebookozókra, akik a rájuk boruló unalomról posztoltak. Nem mondom, hogy rajongok a koszért, a heteken át tartó komplett felfordulásért és a két festés közötti Google Tanterembe bepötyögött tanári utasításokért, amikor már meszes a kéz, a billentyűzet, a gyerek, a facsemete és a kutya, de inkább ez, mint unatkozni.

Tegnap lettünk készen. Vasárnap éjjel 11 után. A feleségemmel takarítás közben még betettük A pénznyelő című Tom Hanks-filmet, melyet nagyjából minden házátalakításkor megnézünk, hogy jobban érezzük magunkat. Így visszagondolva pont jókor jött a kényszerotthonlét. Mindig van mit csinálni. Olvasni sem lett volna rossz, de arról meg nem tudtam volna mit írni.

Tékiss Tamás


Szerda Zsófi felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..