home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Montenegróban többen gyógyulnak meg, mint ahányan megfertőződnek
MTI
2020.08.03.
LXXV. évf. 31. szám
Montenegróban többen gyógyulnak meg, mint ahányan megfertőződnek

Már többen gyógyulnak ki naponta a koronavírus-fertőzésből Montenegróban, mint ahányan megfertőződnek, ami azt jelenti, hogy nem jelent veszélyt az egészségre a parlamenti választások augusztus 30-ai megtartása — közölték az illetékesek hétfőn.

Az Adria-parti országban hétfőre 3199-ről 3259-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 51-re nőtt.

Szerbiában vasárnapról hétfőre 25 882-ről 26 193-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Vasárnap nyolc újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 590-re nőtt. Lélegeztetőgépre 146-an szorulnak. Az egészségügyi miniszter közölte, hogy a koronavírus nem fog „csak úgy” eltűnni, mindaddig elővigyázatosnak kell lenni, amíg elő nem állítják a hatékonynak bizonyuló védőoltást, és azt be nem adják a lakosság nagy részének.

Koszovóban egy nap alatt 8554-ről 8799-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Tizenhárommal 249-re nőtt a halálos áldozatok száma. Avdullah Hoti miniszterelnök a közösségi médiában adta hírül, hogy megfertőződött. Mint írta, vasárnap végeztek rajta koronavírus-tesztet, amely pozitív lett. Közölte: nincsenek súlyos tünetei, de két hétre karanténba vonul.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 10 892-ről 11 058-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Vasárnap négy halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 497-re emelkedett. Az egészségügyi miniszter figyelmeztetett, hogy a strandokon is be kell tartani az elővigyázatossági előírásokat, ellenkező esetben „a napozóágyat könnyen kórházi ágyra lehet cserélni”.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 12 107-ről 12 294-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és négyen haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 351-re nőtt.



Kotor, Montenegró (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..