home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Montenegró még nem döntött, hogyan kezdi meg az oktatást szeptemberben
MTI
2020.08.07.
LXXV. évf. 32. szám
Montenegró még nem döntött, hogyan kezdi meg az oktatást szeptemberben

A montenegrói kormány a napokban hoz döntést arról, hogy szeptembertől hogyan tanulnak a diákok, folytatódik-e az online oktatás, vagy a tanulók visszatérnek az iskolákba.

Tavasszal, a járvány kitörésekor a montenegrói kormány bezáratta az iskolákat, a diákok az interneten keresztül fejezték be tanulmányaikat.
Az Adria-parti országban péntekre 3411-ről 3480-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában három halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 60-ra nőtt.
Szerbiában csütörtökről péntekre 27 033-ról 27 332-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Csütörtökön hét újabb halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel a halottak száma 621-re emelkedett. Járványügyi szakértők szerint az elővigyázati intézkedések, illetve a gyülekezési tilalomnak mindaddig érvényben kell maradnia, amíg nullára nem csökken a fertőzöttek száma, addig ugyanis bármikor újabb gócok jelenhetnek meg.
Koszovóban egy nap alatt 9492-ről 9688-ra nőtt az azonosított fertőzöttek és tizenhattal 300-ra a halálos áldozatok száma. A kereskedelmi minisztérium tájékoztatása szerint a járvány alatt 255 céget zártak be, többségük magántulajdonban volt. A vállalkozók a sajtónak az utóbbi hónapokban többször is elmondták, nem kaptak semmilyen támogatást az államtól arra, hogy sikerüljön fennmaradniuk, vagy megőrizniük a munkahelyeket. A miniszterelnök közölte, azonnal támogatást biztosít a kis- és közepes vállalkozásoknak, amint a parlament elfogadja a költségvetés módosításáról szóló törvényt.
Észak-Macedóniában egy nap alatt 11 289-ről 11 399-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Csütörtökön hat halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, amivel a halottak száma 517-re nőtt. Az egészségügyi miniszter szerint hatékonyak az intézkedések az országban, ezért napról napra csökken az új fertőzöttek száma, de ahhoz, hogy ősszel, a koronavírus-járvány és a szezonális influenzajárvány találkozásakor ne omoljon össze az egészségügyi rendszer, továbbra is szigorú elővigyázatosságra van szükség.
Bosznia-Hercegovinában csütörtökről péntekre 13 138-ról 13 396-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és öten haltak bele a Covid-19-betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 384-re emelkedett.



Kotor, Montenegró (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..