home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Mindenki jól szórakozott az iskolanap rendezvényein
Kónya-Kovács Otília
2006.12.27.
LXI. évf. 52. szám

Akárcsak valamennyi vajdasági oktatási intézményben, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában is megkezdődött a téli szünidő, de előtte még nagyszabású iskolanapot tartottak. A rendezvény fénypontja az volt, hogy immár hivatalosan is átadták rendeltetésének a napközit. Az avatóünnepségen megjele...

Akárcsak valamennyi vajdasági oktatási intézményben, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában is megkezdődött a téli szünidő, de előtte még nagyszabású iskolanapot tartottak. A rendezvény fénypontja az volt, hogy immár hivatalosan is átadták rendeltetésének a napközit. Az avatóünnepségen megjelent Kabók József tartományi oktatási titkárhelyettes, és megnyitotta a néhai küzdősportok otthonában helyet kapó napközit. Erre a szolgáltatásra az iskola mindkét épületében mintegy ötven gyerek érdekében van szükség.
Hallai Zoltán igazgató elmondta, az idén szakítottak az eddigi hagyományokkal, és nemcsak egy ünnepi műsort készítettek a szülők és a nagy nyilvánosság részére, hanem egész napos tevékenységet, foglalkozást szerveztek, több pályázatot is kiírva. Pályázat útján kiválasztották az iskola himnuszát - magyar és szerb nyelven, ugyanakkor a képzőművészek megalkották az intézmény zászlóját.
- Elmondhatom, hogy mind a 933 gyereket bevontuk a foglalkozásokba, versenyekbe, hiszen az alsósok körében jelmezes felvonulást rendeztünk, kategóriánként győzteseket hirdettünk ki, a felsős diákok számára pedig sporttalálkozókat, műhelymunkákat tartottunk. Hét műhelyben folyt a munka, a nyelvészektől a modellezőkig mindenki aktívan alkotott. Itt jutott kifejezésre mindaz a lehetőség, amit a hivatalos órákon nem sajátíthatnak el a gyerekek. A sporttevékenységek keretében volt megmérettetés a diákok és tanárok, valamint szülők és a tanárok között is. Testvériskolánkkal, a padéi Szervó Mihály Általános Iskolával aláírtuk az együttműködési megállapodást. Mindenképpen az a célunk, hogy az oktatás terén legyen szorosabb a tevékenységünk, gondolok itt a továbbképzések, a cserelátogatások, -előadások és -órák megtartására, vagy különféle vetélkedőkre. Esetleg közös kirándulásokra is mehetnénk a jövőben. Az is fontos mozzanata az egésznek, hogy a tervek szerint a két iskola közösen írja meg a pályázatokat, amikor a minisztérium a testvériskolákat helyezi előtérbe.
Szeptember óta sok versenyen vettek részt, és szép sikereket értek el az iskola diákjai, amire természetesen mindannyian nagyon büszkék. Arról már hírt adtunk, hogy megnyertek egy európai uniós pályázatot, és a Szervó Mihály utcai épületben már elkészültek a munkálatok 90 százalékával. Talán mire ez a cikk megjelenik, addigra be is befejeződnek a munkálatok, és lezárul az energiatakarékosságot szolgáló projektum.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..