home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megemlékezés
Szilágyi Edit
2009.03.25.
LXIV. évf. 12. szám
Megemlékezés

Március 15-én, az óbecsei belvárosi katolikus temetőben, az 1848/49-es szabadságharcban elesett honvédek síremlékénél a város polgármestere, Knézi Péter ünnepi köszöntője után ft. Fuderer László plébános mondott imát. Ahogyan a polgármester fogalmazott: múltunk emlékeiből építjük a jelenünk...

Március 15-én, az óbecsei belvárosi katolikus temetőben, az 1848/49-es szabadságharcban elesett honvédek síremlékénél a város polgármestere, Knézi Péter ünnepi köszöntője után ft. Fuderer László plébános mondott imát. Ahogyan a polgármester fogalmazott: múltunk emlékeiből építjük a jelenünket és jövőnket. åseink tudták az örökérvényű igazságot, hogy összetartásunkban van az erőnk. A politikai pártok nézetei nem feltétlenül azonosak, és ez így van rendjén, de magyarokként egy a célunk: a megmaradásunk azon a földön, amely nekünk adatott.
Az ünnepi rendezvénysorozat a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör színháztermében, a magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából, Magyar szimfónia címmel a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ és az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör közös rendezvényével folytatódott.
A közönség erdélyi, felvidéki, délvidéki és magyarországi néptáncot láthatott. A zenét, dalt, táncot a magyar történelemből vett mozaikkockák tették igazán ünnepélyessé. Ahogyan a szervezők állították: ,,Ékkövek ezek a szent koronán, amelyek egykoron ragyogtak, de napjainkra megkoptak, eldeformálódtak.'
A rendezvény, amelyet a zsúfolásig megtelt színházteremben tartottak meg, teljes sikert aratott. A közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a műsor részvevőit.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..